• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Beyanı

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
İlk defa ambalaj beyanı yapacağım için sormam gereken bir kaç nokta var. Firmadan verileri aldım. Nereden ne ambalajı almışlar gönderdiler. Bu ambalajların nereden alındığı sisteme girilecek mi? Bu ambalaj miktarlarını kiloya nasıl çevirmeliyim? Excel halinde balonlu naylon, streç, koli, çember bant, şerit, palet gibi şeyler var. Peki bu verilerden hangisinin satış hangisinin ikincil ve nakliye ambalajı olduğunu nasıl anlayacağım?
 
Merhaba arkadaşlar,

Biz fason üretim yapıyoruz, müşterilerimizin tedarikçisiyiz. Hem yurtiçinde hem de yurtdışında müşterilerimiz var. Dolayısıyla yurtiçine tedarik edilen ambalaj ve ihraç edilen ambalaj kısımları dahil olmak üzere ilk 4 sütunu dolduruyorum. Ancak son 2 sütuna veri girip girmeyeceğimi çözemedim :)

ScreenHunter_01 Mar. 17 15.30.jpg
 
"yurt içinde piyasaya sürenler haricinde satılan ambalaj miktarları (kg)" sütunu ile hangi bilgiyi istiyor, yurt dışına satılan ambalaj miktarını buraya tekrar yazmayacağız değil mi, yurt için piyasaya süren haricini istiyorlar. Farklı bir yorum ile karşılaştım da bugün, kafam karıştı
 
@kkm ambalaj beyanı ile ilgili yazınızı gördüm. Ambalaj atıklarında atık çıkışı yapılacağı zaman il çevre müdürlüğü fatura kesilmesini istiyor ve irsaliye'yi kabul etmiyor. İrsaliyeli fatura kesebilirsiniz. Ayrıca bir arkadaşımızın başına gelen olayı söyleyeyim; ambalaj atıkları için fatura kesilemez ise il çevreden bununla ilgili maliyeden bir yazı alın demiş. Size tavsiyem bağlı bulunduğunuz ik çevre ile görüşün.
 
merhaba arkadaşlar eçbs den( piyasaya süren) ambalaj beyanını yaptıktan sonra il mudurlugune dılekce mi sunucaz ? Çıktı alıp
 
Merhaba ,

Beyanı tamamladıysanız beyanın tamamlandığına dair dilekçe teslim edeceksiniz.
Örneğini aşağıda paylaşıyorum
 

Ekli dosyalar

  • Piyasaya Süren ambalaj beyan dilekçesi.docx
    16.3 KB · Görüntüleme: 97
olgaç üstadım daha önce sunuluyormuş heralde ondan kafam karıştı çok saol
[automerge]1584624761[/automerge]
saolun fatih hocam teşekkür ederim bunu sormak ıstemıstım yanlış sordum
 
Merhaba 2020 yılı için gekap bildirimi haricinde sistemde herhangi bir beyan yapılmayacak diye düşünüyorum arkadaşlar bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
arkadaşlar merhaba ambalaj beyanındakı EK5-B-1 Piyasaya Sürülen Toplam Ambalaj Mıktarı ( kg ) Kısmındaki Dönem Başı Stok - Dönem Sonu Stok Olayını anlamadım var mı ? yardımcı olabılecek
 
Gekap beyanını muhasebenizin ayrı bir sisteminden onlar yapılacak. (bundan sonra aylık olarak ) Çevre mühendisleri sadece bilgileri bulmalarına yardım ediyor. Ocak ayı bildirimi şuan için bu ay sonuna kadar ertelendi diye biliyorum. Ama şubatı da yapacak mıyız bilmiyorum. Bilen varsa aydınlatsın?
Ambalaj bilgi sisteminden ise sadece ambalaj beyanı yapılıyor: üretici, piyasaya süren vs. gibi.. Bu da şuan 2019 yılı için yapılacak.

Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar..
 
arkadaşlar merhaba, ben de ilk defa ambalaj beyanı yapıyorum da, bu sisteme hepsini bir anda yükleyebileceğimiz bir şey var mı? yoksa gerçekten tek tek mi girmemiz gerekiyor? çünkü 2015ten beri yapılmamış ve ben bütün seneleri yapmak zorundayım, hepsinde yaklaşık 400 tane firma var :( hepsini tek tek yapmak aşırı zaman alıyor, var mıdır bunun başka bir yolu?
 
Üst