• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Beyanı

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
İlk defa ambalaj beyanı yapacağım için sormam gereken bir kaç nokta var. Firmadan verileri aldım. Nereden ne ambalajı almışlar gönderdiler. Bu ambalajların nereden alındığı sisteme girilecek mi? Bu ambalaj miktarlarını kiloya nasıl çevirmeliyim? Excel halinde balonlu naylon, streç, koli, çember bant, şerit, palet gibi şeyler var. Peki bu verilerden hangisinin satış hangisinin ikincil ve nakliye ambalajı olduğunu nasıl anlayacağım?
 
2019 yılı atık beyan süresinin uzatılması - 25.03.2020 12:12​
31 Mart 2020 tarihine kadar Atık Beyan Sistemi (TABS) üzerinden tamamlanması gereken 2019 yılı atık beyanları Coronavirüs (Covit 19) salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda 30.04.2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

atık beyanları ile beraber ambalaj beyanları da ertelenmelidir kime veri sorsanız bu ortamda veri mi alınır deniliyor zaten millet gergin ekstra beyan beyan diye ortalıkta dolaşıyoruz
 
Atık Beyan Sistemi (TABS) için süre uzatılması ama Ambalaj Beyanları için böyle bir duyuru yayanlanmaması benim mantığıma uymuyor. Üstelik firmaların yıl içinde atıkları ile ilgili durumlarını kontrol edebilme imkanımız oluyor ama Ambalajlarla ilgili yıl içinde açıkcası peki bilgi edinmem mümkün olmuyor veya şu firmalardan ambalaj almayın diye bir tavsiye de bulunmuyorum ama sadece lisanslı firmaya verin diye uyarıp kontrol edebilme şansım oluyuyor, bilemiyorum kendimi ifade edebildin mi (:
 
Merak edip sisteme girmeyi denedim. Şu an çalıştığım yerde çevre görevlisi değilim. Sisteme girdiğimde, şu an çalıştığım firmanın adı geçiyor tesis kısmında ama tıkladığımda 2015 yılında işten ayrıldığım toplama ayırma tesisinin sayfasına giriyorum yetkim olmaması gerekirken. Hem eski çalıştığım yer için hem de benim için problem diye düşünüyorum.
Bilgisi ya da fikri olan var mı acaba?
 
Beyanlarını kontrol etmem rica edildiği için uzunca bir süre eski tesisimi görebildim. Bir süre sonra arayıp beni silmelerini istedim. İki yerin tesis yetkilisi olarak görünmek problem olabilir, sildirmenizde fayda var.
 
Ambalaj bilgi sisteminde büyük bir problem var bence. Geçen hafta lisansım yenilendi ve o günden beri giriş panelinde sürekli hata ile karşılaşıyorum. bir arkadaşında farklı bir düzeltmeden sonra aynı sorun gelişmişti. Ulaşmakta imkansız daha öncede bir soruna 3 ayda dönüş sağlamışlardı
 
açıkçası hiçbir tesisin yetkilisi değilim. şu an çalıştığım yerin de çevre görevlisi değilim. neden böyle oldu anlamadım. ekran görüntüsüyle beraber mail atmayı düşünüyorum.
 
@elduderino cevre görevlisi olmasanız da tesis yetkilisi olarak atayabilirler sizi. İzinler dışında her yere girebilirsiniz bu yetkiyle. Firmanızı arayıp silmelerini rica etmeniz yeterli olur bence
 
Ambalaj üreticisi firmam için ambalaj beyanı yaparken EK-5 beyanında ürettiği ambalaj için alım yaptığı ham madde miktarı beyan edilir mi ? Geçen yıl bununla ilgili beyan yapılması gerektiğini bildirmişler.
 
Mert Bey Merhaba,

Siz dışardan almış olduğunuz ambalaj malzemeleri ile almış olduğunuz ambalajları ürettiğiniz ürünlerde ne kadar kullandığınızı beyan edeceksiniz. Siz elyaf üretimi yapıyorsunuz diyelim. A firmasından 100 adet karton masura aldınız. Bu masuralardan 50 adedini elyaf sarma işlemlerinde kullandınız. Sisteme bu bilgileri giriş yapacaksınız.
 
Örneğin 10 ton boş yapışkan kağıt etiket alıyoruz. 5 tonun üzerine boya ile baskı yapıp isminin yazılı olduğu firmaya satışını gerçekleştiriyoruz. EK-4 beyanında zaten ürettiğim 5 tonluk kısmı beyan etmiş oluyorum. EK-5 kısmında ise yurt içinden temin ettiğim 10 ton kağıt etiketi beyan edip tekrar 5 tonunuda piyasaya sürülen kısmına mı girmem gerekir ?
 
Merhabalar, ambalaj bilgi sistemine giriş yapıyorum ancak kaydetme kısmında sistemden atıyor tekrar şifre bilgisi istiyor. Dünden beri aynı sorunu yaşıyorum. İleti geçmişinde okuduğum kadarı ile benzer sorunu yaşayan kişiler olmuş, sizler çözebildiniz mi durumu? Yoksa sistemsel bir sorun ve devam mı ediyor?
 
Merhaba,
Ambalaj bilgi sisteminde firmanın hem vergi numarası hem de unvan değişikliği güncellemesi sağlamam gerekli,ancak nasıl yol izleyeceğimi bulamadım.Nasıl yardımcı olabilirsiniz ?
Sağlıklı günler diliyorum.
 
Üst