• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Beyanı

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
İlk defa ambalaj beyanı yapacağım için sormam gereken bir kaç nokta var. Firmadan verileri aldım. Nereden ne ambalajı almışlar gönderdiler. Bu ambalajların nereden alındığı sisteme girilecek mi? Bu ambalaj miktarlarını kiloya nasıl çevirmeliyim? Excel halinde balonlu naylon, streç, koli, çember bant, şerit, palet gibi şeyler var. Peki bu verilerden hangisinin satış hangisinin ikincil ve nakliye ambalajı olduğunu nasıl anlayacağım?
 
Merhaba,
atikambalaj sisteminde 25.03.2020 tarihli duyuruda bu şekildedir.
Biz ünvanı değişen tesislerimiz için (daha önceki senelerde) yeniden kullanıcı adı ve şifresi temin etmiştik. İsterseniz bağlı olduğunuz İl Müdürlüğünde ilgilenen personeli arayarak teyit edin.


AMBALAJ BİLGİ SİSTEMİNDE VERGİ NUMARASI DEĞİŞİKLİĞİNE BAĞLI FİRMA KAYIT İŞLEMLERİ

Ambalaj Bilgi Sisteminde kayıtlı olan firmaların vergi numarası değişikliği sebebiyle yeni kayıt oluşturulması işlemlerinde, öncelikle firmanın sistemdeki mevcut kayıt bilgilerinde yer alan Çevre Kimlik Numarası (ÇKN) verisinin silinmesi gerekmektedir. Bu işlem yapıldıktan sonra yeni vergi numarası ile yeni kayıt oluşturulması mümkün olacaktır.
 
İSTANBUL ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ DUYURU SAYFASI
Ambalaj Beyan Süreleri Uzatıldı
27 Mart 2020
Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince; ambalaj üreticileri, tedarikçiler, piyasaya sürenler ve yetkilendirilmiş kuruluşlarca her yıl Mart ayı sonuna kadar Bakanlığımıza Ambalaj Bilgi Sistemi üzerinden verilmesi gereken bildirim ve beyanlar 2020 yılında Mayıs ayı sonuna kadar verilebilecektir.
Piyasaya süren işletmelerin 2020 yılı geri dönüşüm/ geri kazanım yükümlülüklerini yerine getirmek için Yetkilendirilmiş Kuruluşlar ile yaptıkları anlaşmaları ise 2020 yılı Haziran ayı sonuna kadar Ambalaj Bilgi Sistemine yüklemeleri gerekmektedir.
 
Arkadaşlar Merhaba,

Ambalaj Atığı Geri Kazanım faaliyeti yapan firma geri kazanım sonucu karton üretimi yapmaktadır. Bu firma ambalaj bilgi sistemi üzerinden üretici olarak beyan yapmalı mı? Bununla ilgili bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse memnun olurum. Şimdiden teşekkürler.
 
Halil bey merhaba, almış olduğunuz atıkları geri kazanarak karton üretimi yapıyorsanız geri kazanım lisansı kapsamında ambalaj bilgi sisteminden ek 8 beyanı yapacaksınız. Ayrıca bu üretmiş olduğunuz kartonları gönderimini nasıl yapıyorsunuz?
 
Olgaç bey merhaba,

Ek-8 beyanlarını yapıyoruz. Üretmiş olduğumuz kartonları (köşebent, rolik vb.) ambalaj malzemesi olarak yolluyoruz. Bu kartonlar çoğu zaman nakliyede kullanılıyor.
 
@Halil Dördü Halil Bey, bazı il çevre müdürlükleri ek-4 beyanı yapılsın bazıları ise yapılmasın diyor. İsterseniz bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne/bakanlığa bir görüş sorun.
 
Merhabalar ambalaj bilgi sisteminde firmaların vergi ve adres değişikligi için dilekçe ilemi yapmamız gerekıyor acaba? Dilekçe vermek şuan mümkün degilde.
 
merhaba kolay gelsin arkadaşlar ambalaj beyanımızı hata yaparak onaylamış bulunmaktayım. Düzeltmem için sistemi nasıl açtıra bilirim acaba.
 
Firmanın kayıtlı olduğu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile irtibata geçin. Korona virüs sebebi ile dilekçe talep etmeden sistemi açabilirler. Olmaz ise dilekçe ile sistemin açılması için il çevreye müracaat etmeniz gerekmektedir.
 
Arkadaşlar bu ambalaj beyanında fireleri nasıl düsücez Bilgisi olan var mı ?
Örnek . Dönem Başı stok + Dönem içi Alışlar - Dönem içi Satışlar = Stok sistem fire burdan nerden nasıl düşücez ?
 
@Gürkan Güslü gürkan üstadım, piyasaya süren beyanı yaparken fire girişi yapılmamaktadır. Sistemde giriş yapılacak yer bulunmamaktadır Forumda baktım ve bir kişi bu durumu il çevreye sormuş. İl çevre; fireleri piyasaya süreb olarak beyan yapılmalı diye cevap vermiş. Bu ne kadar doğru tartışılır ancak yine de il çevreye ya da bakanlığa görüş sorulmasında fayda var. Aslında ek 4,5 ve 6 beyanları yapılırken fire sekmesinin olması gerekir.
 
Üst