• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Beyanı

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
İlk defa ambalaj beyanı yapacağım için sormam gereken bir kaç nokta var. Firmadan verileri aldım. Nereden ne ambalajı almışlar gönderdiler. Bu ambalajların nereden alındığı sisteme girilecek mi? Bu ambalaj miktarlarını kiloya nasıl çevirmeliyim? Excel halinde balonlu naylon, streç, koli, çember bant, şerit, palet gibi şeyler var. Peki bu verilerden hangisinin satış hangisinin ikincil ve nakliye ambalajı olduğunu nasıl anlayacağım?
 
Kafalar karışık bende atık ve iadeleri geri dönüşüme verip ordan aldıgımız belgeyle düşebiliriz diyorduk ?

Şöyle bir durum var ben 1.000-kg ürün almışım ambalajcıdan bunun sadece 900-kg ı piyasa sürmek için 100 kg hammadde koymak için şimdi biz firmadna aldıgımız 1000 kg mı giricez yoksa 900 kg mı yazıcaz veya 1000 aldık yurt içi temin edilene 900 kg mı dicez anlam veremedim bu sistemin gekaptan daha çok açıgı varmış :D
 
merhaba arkadaşlar, yeni gfb alan bir firma için abs de anlaşmalı belediye ile olan sözleme işlemlerini nasıl yapabiliriz
 
Merhaba, depozitolu ürünlerin girildiği Ek5-C kısmında depozito planı yükleniyor. Örnek bir depozito planı varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.
 
arkadaşlar merhaba ambalaj beyanı yaparken ek8-c kısmında çıkış işlemi sırasında gönderilen yer kısmı firma seçildiğinde ve firmayı arama kısmına yazdığım halde çıkmıyor vergi numarasıyla dahi çıkmıyor bakanlığa sordum o firma eçbs ye kayıtlı değil dedi ancak ben granül çıkışını yapmam için sadece eçbs ye kayıtlı firmayamı yapabiliyorum ya da başka bir yolu var mı? yardımlarınızı bekliyorum
tesekkürler iyi çalışmalar.
 
merhaba sonuç olarak siz lisanslı bir firmasınız ve granül üretiyorsunuz. Sattığınız firmanın lisansı yoksa yada eçbsye kayıtlı değilse o onların sorunu aslında biz de o şekil firmalara granül satıyoruz ama fatura kesilirken granül değilde ürün olarak kesin ben öyle yapıyorum . yoksa diğer türlü satış yaptığımız halde sisteme işleyemeyen maalesef biz oluyoruz bu da çok saçma.
 
Merhaba arkadaşlar, buradan sehven yapılan hatalar için onay kaldırılıyor mu deneyen oldu mu? Aylık beyan yapıyorum TAT ve GDT için. Yoksa dilekçeyi elden mi teslim etmem gerekiyor?
 
Şehven yapılan hataları dilekçe ile açtırabilirsiniz. Ama dilekçe vermeden önce il çevre müdürlüğü ile görüşün ve dilekçeye gerek kalmadan açabilirler.
 
@C.. O zamn tek seçenek size revize isteği göndermeleri gerekiyor. Bunun için de telefonla ulaşmak mecburiyetindesiniz. Ya da bulunduğunuz ilde yüzyüze görüşmeyi kabul ediyorlarsa gidip derdinizi de anlatabilirsiniz, üzülmeyin eninde sonunda hallolacak nasıl olsa ?
 
@Banu KILIÇ merhaba, beyanınızı müdürlük onayladıysa görebiliyorsunuz. herhangi onaylı bir aya girip sayfanın sonunda kırmızı bir kutucuk var düzeltme bildiirimi yazıyor.
 
@Pnr valla benim 2012 yılını açtırmam gerekiyor, durumu da "var/süreci tamam(arşiv)" olarak yazıyor. Bu onaylı olmuş olmuyor mu? Yeniyim de bu işte ben bilmiyorum o yüzden :)
 
@Pnr evet ama bu sene aşırı büyük bir yükümlülük çıktı firmaya bile söyleyemiyoruz :) önceden yapılmış hatalar yüzünden böyle bir sorunum var ne yazık ki
 
@Banu KILIÇ O zamn müdürlükle görüşün mutlaka, muhtemelen buna bakanlıktan müdehale edilecektir. Daha önce süreci tamamlanan beyanı açtıran birini duymadım ve bilgim yok maalesef. Siz sorununuzu çözdükten sonra buradan bizi de bilgilendirirseniz çok seviniriz :)
 
Üst