• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Beyanı

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
İlk defa ambalaj beyanı yapacağım için sormam gereken bir kaç nokta var. Firmadan verileri aldım. Nereden ne ambalajı almışlar gönderdiler. Bu ambalajların nereden alındığı sisteme girilecek mi? Bu ambalaj miktarlarını kiloya nasıl çevirmeliyim? Excel halinde balonlu naylon, streç, koli, çember bant, şerit, palet gibi şeyler var. Peki bu verilerden hangisinin satış hangisinin ikincil ve nakliye ambalajı olduğunu nasıl anlayacağım?
 
Benden önceki mühendis stok girişlerini yapmadığı için dilekçe yazmamı istediler ve dilekçe ile revizyon için ilgili aylar açılmıştı. Telefonla olur mu bilemem ama dilekçe ile açacaklardır. Fakat ilgili salgın nedeniyle yetkili bulmak biraz zaman alabilir.
 
Arkadaşlar merhaba,
Ambalajları girmeye çalışıyorum. Her veriyi girdim kaydet dediğim zaman sadece bir değer için geçerli bir değer girin uyarısı alıyorum. Virgül kullanıyorum. Diğerlerine uyarı vermedi. Sizce neden olabilir?
 
1587450714537.png Arkadaşlar merhaba, Ambalaj GDT' de tesisime gelen tüm atıkları ürüne çeviriyorum. Ek8-C fire ve stok kısmında oluşturduğum ürün stoğunu değil atık stoğunu girmem gerekiyor değil mi? 100 kg atık geldi 90 kg ürün elde ettim firesiz dönüştürmediğim 10 kg atık kaldı diyelim Ek 8 -C de satmadığım ürün stoğumu değil dönüştürmediğim 10 kg atığı gireceğim değil mi?
 
Merhaba, atık stoğunu gireceksin. 100 kg gelen üründen 90 kg ürün elde ettin ve sattın. Fire yok ise geri kalan 10 kg atık stoğu olarak gireceksin. Stok=gelen atık-çıkan atık-ürün-fire olarak hesaplanır.
 
ürünü satmadım stoğumda duruyor ama onu zaten KDS de gösteriyorum. Benden önce hep ürün stoğu ABS' ye atık stoğu gibi eklenmiş ondan dolayı kafam karıştı. Sistemi baştan açtırıp düzenleyeceğim artık. Teşekkürler.
 
@C.. Siz sistemi açtırıp doğrusunu yapın. Ani bir denetimde ortaya çıkarsa sıkıntı yaratabilir. Ben geri kazanım firmasında çalışırken gelen atıklar geri kazanım sonucu granül elde ediliyordu ve granüller satılıyordu. Bundan dolayı üründen hiç stok bırakmazdım. Atık stoğu hesaplarken abs ile kdsYi dengeli götürmeye özen gösterin. :)
 
Merhaba,
EÇBS üzerinden Ambalaj bilgi sistemi uygulamasında bazı firmalarım da sorun yaşamaktayım. Tesisin ambalaj bilgi sistemine gitmek istediğimde , o tesisin değil başka bir tesisimin ambalaj bilgi sistemine gitmektedir. O yüzden eski sistem üzerinden ambalaj kod-şifre ile giriş yapıyorum bu firmalarımın sistemlerine. Bunun gibi bir sorunla karşılaşan arkadaş var mıdır ?
 
Cevap için teşekkürler :) Tarayıcı değişikliği yaptım fakat gene aynı sorun yaşıyorum .ambalaj.atik@csb.gov.tr adresine de mail attım bir çok kez ama sanırım içinde bulunduğumuz durum nedeniyle dönüş olamadım.
 
Üst