• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Beyanı

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
İlk defa ambalaj beyanı yapacağım için sormam gereken bir kaç nokta var. Firmadan verileri aldım. Nereden ne ambalajı almışlar gönderdiler. Bu ambalajların nereden alındığı sisteme girilecek mi? Bu ambalaj miktarlarını kiloya nasıl çevirmeliyim? Excel halinde balonlu naylon, streç, koli, çember bant, şerit, palet gibi şeyler var. Peki bu verilerden hangisinin satış hangisinin ikincil ve nakliye ambalajı olduğunu nasıl anlayacağım?
 
@satuacar EÇBS üzerinden ambalaj bilgi sistemine ambalaj atığı toplama ayırma, belediyeler ve ambalaj atığı geri kazanımı yapan firmalar direkt geçiş yapabiliyor. Buradan direkt geçiş yapamayan firmaya girmek istediğinizde ambalaj atığı toplama ayırma, belediyeler ve ambalaj atığı geri kazanımı yapan firmalardan birine atar sizi.
Ya da firmanız ambalaj atığı toplama ayırma veya ambalaj atığı geri kazanımı yapan bir firma ise ve GFB sini yeni almışsanız daha aktif olmadığı için de diğer firmalardan birine atıyor olabilir sizi.
 
Lisanslı TAT/GDT olan işletmelere EÇBS--> Ambalaj Bilgi Sistemi uygulamasından giriş yaparsınız. Ek-4/Ek-5/Ek-6 doldurduğunuz ekonomik işletmeler için
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden kullannıcı adı şifreniz ile giriş yapabilirsiniz.
Eğer EK-5 i olan bir firmanın EÇBS'sine girip Ambalaj Bilgi Sistemini seçerseniz sistem sizi daha önce başarılı giriş yaptığınız firmaya yönlendirir.

Ayrıca bir joker bilgi: Ek-5 sistemi olan ve lisanslı TAT/GDT olmayan bir firmanın HESAP yetkilisi iseniz ancak ozaman EÇBS--> Ambalaj Bilgi Sistemi uygulamasından giriş yapabilirsiniz.
 
@Murat TÜYLÜ lisanslı TAT/GDT olmayıp EÇBS üzerinden Ambalaj Bilgi Sistemine girebildiğim firma daha fazla. Bu sorunu 3 firmamda yaşıyorum ve bu firmaların hesap yetkilisiyim. Bir tuhaf durum var ama en azından
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden giriyorum.
jokerli bilgilendirme için teşekkürler... :)
 
@yeniçevreci @SİMGE ŞİRİN ben her gün EÇBS üzerinden giriş yapıyorum herhangi bir sorun ile karşılaşmadım. Şifrelerden kaynaklı bir sorun olabilir. İl çevre ile görüşebilirsiniz yada Mehmet Beylere mail atın isterseniz. Bugünde giriş yaptım herhangi bir sorun ile karşılaşmadım.
 
Merhaba Arkadaşlar
Tesisin faturalı ambalaj alımı yoksa yine de ek-5 dolduracak mıyız? Tesisin piyasaya sürülen ambalajları, bir yem fabrikasının kullanmadığı çuvallar. Faturasız almışlar. Yıllardır onları kullanıyorlar. Bazen de aynı yem fabrikasının kullanılmış çuvallarını temizleyip kullanıyorlar. Ben hiç ek-5 açtırmadım şimdiye kadar. Ancak yıl içinde denetimi var. Karasız kaldım.
 
Merhaba ,

Yem fabrikasının kullanmadığı çuvalları siz ambalaj olarak kullanıyorsunuz. Dolayısıyla yem fabrikası sizin ambalaj tedarikçiniz oluyor. Onların tedarikçi beyanı doldurması gerekiyor. Sizinde ürünlerinizde ambalaj kullanımınız var ise bunun beyanını gerçekleştirmeniz gerekiyor.
Bedelli veya bedelsiz aldığınız ambalajlarınız ürününüzle piyasaya sürülüyor.
 
@dora Rica ederim. Siz bunu illa yem fabrikası çuvalları olarak düşünmeyin.
Farzı misal bi yerden bedelsiz sıfır ambalaj geldi. Onları beyan etmek zorundasınız o şekilde düşünmelisiniz .
 
Merhabalar,geri dönüşüm firmasında işe yeni başladım ancak ambalaj beyan sisteminde stok çok fazla gözüküyor Ek7-C çıkış Ek-7B den çok olamıyor bu durumda ben var olan stoğu nasıl eriteceğim yardımcı olabilir misiniz.
 
Merhaba,

Stoğunuzu atıklardan çıkış yaparak ve fire göstererek eritebilirsiniz. Atıklardan lisanslı firmalara çıkış yaptıkça stoğunuz azalır. Tabi aldığınız atık miktarı da önemli. Giriş çıkışa eşit ya da giriş çıkıştan fazla olabilir. Gelen ve çıkan atık miktarları da önemli. Siz çıkış yapmazsanız ve gelen atık çok olursa stoğunuz fazla olur.
 
Atıklardan lisanslı firmalara çıkış yapıyorum ancak 600 bin tona yakın önceden var olan stok var girişlerimi çıkışlara eşit yaptım genelde ama benden önceki mühendis arkadaş çıkışları gerçekleştirmeden sadece giriş yapmış ve stok var gözüküyor.Sanırım şuan için sadece fire göstererek azaltım sağlamam gerekicek
 
Üst