• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Beyanı

Merve Ö.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2015
Firma
yok
Merhaba,
İlk defa ambalaj beyanı yapacağım için sormam gereken bir kaç nokta var. Firmadan verileri aldım. Nereden ne ambalajı almışlar gönderdiler. Bu ambalajların nereden alındığı sisteme girilecek mi? Bu ambalaj miktarlarını kiloya nasıl çevirmeliyim? Excel halinde balonlu naylon, streç, koli, çember bant, şerit, palet gibi şeyler var. Peki bu verilerden hangisinin satış hangisinin ikincil ve nakliye ambalajı olduğunu nasıl anlayacağım?
 
Arkadaşlar ben beyanımı tamamlayıp onaylamıştım. Fakat şimdi yükümlülük gözlem yapıp teklif toplarken devreden yükümlülüklerim olduğunu gördüm.
Eski belgelendirme firmam ile görüştüğümde : " Bakanlık sistemde bir değişiklik yaptı, eskiden fazla belgelendirme yapınca bir sonraki yıldan düşüyordu sistem. Onu iptal ettiler, çoğu firmada ufak tefek böyle rakamlar çıktı. " dediler.
Bu değişiklik düzeltilir mi karşılaşan var mı bu durumla? Belgelendirme bedelini ödediğim o devreden miktarlar için yeniden ödeme yapmamızı istemezler herhalde?
 
Herkese merhabalar ;
Çalıştığım TAT ve GDT tesisinde ambalaj bilgi sisteminde belgeleme yönetimi Ek7-C belgeleme kısmında tesise kabulu yapılan atık ambalajlar için paylaştır butonu var.Bu butona tıkladığımda EK8-C ile eşleştir diye yeni bir sayfaya yönlendiriyor ve orda da bu girişini yaptığım atıkları çıkışını yaptığım firma ile eşleştirmem mi isteniyor ? Tam olarak ne yapmam gerektiği konusunda yardımcı olacak birileri var mı aranızda ?
 
@gözde yener cezai işlem 3 yıl üst üste beyan vermemek den uygulanıyor.Ama türkiye de örneği çok çok az siz dediğim gibi kontrolleri sağlayın.Açığa çıkan rakamlara göre tekrar konuşabiliriz.
 
ambalaj atığı alındı makbuzu alınmayan aylar için beyanı nasıl yapabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim
 
Hatice hanım merhaba, atık alındı makbuzunu düzenleyebilirseniz duzenleyin. Eğer tarih çok geride değilse geçmişe dönük olarak alındı makbuzu düzenleyebilirsiniz. Atuk beyanları için kantar fişi de olabilir. Ancak fatura veya atık alındı makbuzu olması daha iyidir.
 
ne yazık ki 2019 un 11 ve 12 ayına ait eksiklik var makbuz ayarlandı fakat makbuz no lar bir birini takip etmiyor o sorun olur mu
 
@hatice mhmt Hatice hanım, atık alındı makbuz numaraları birbirini takip eden olması gerekir. Bu durumu il çevreye sorun desem onlarda makbuz numaralarının birbirini takip eden olması gerekir. Eğer başka çare olmaması durumunda insiyatif alıp, farklı numaralarda kesin.
 
Merhaba Arkadaşlar,
Geçen sene piyasaya sürülen ambalaj bildirimini yaparken yanlış hesap yaparak hatalı bildirim yapmışım. Şimdi 2021 yılı hesaplarını yaparken dönem başı stok değerinin geçen senenin dönem sonu stok değeri ile tutmadığını görünce fark ettim. Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Geçen senenin değerlerini düzeltmenin bir yolu var mı?
 
nilay deliciİl çevreyi arayıp düzeltme isteyin , sistem size geri gönderirler fakat ps de değer arttirirsaniz yukumluluk oluşur ve mart sonunda belgelendirme bitiyor ve bu sene son isterseniz yetkilendirilmiş kuruluşu arayıp kota var mi ona göre düzeltme yapın. Ps değer arttirmicwksaniz sknti yok en fazla dilekçe isterler yazıp gönderirsiniz, gecmis yılı acarlar tekrardan ...
 
Üst