• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Bilgi Sistemi Kullanımı

Elif Esin Yalçın

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2016
Şehir
Kocaeli
Firma
Geri Kazanım ve Ambalaj Sektörü
Arkadaşlar herkese merhabalar. geri kazanım ve toplama-ayırma yapan bir firmada çalışıyorum. benden önceki mühendis eksikler olduğunu söyleyerek geçmişe yönelik kds sistemindeki ve ambalaj bilgi sistemindeki veriler için güncelleme istemiş. kds sistemini bir şekilde halledebildim fakat ambalaj bilgi sistemi hakkında herhangi bir fikrim yok. öncelikle geçmiş yıldan bir ayı il müdürlüğüne gönder dediğim zaman "GDT' ye verilen 7C kayıtlarının GDT tarafından onaylanmış olması gerekir." şöyle bir uyarı çıkıyor. tam olarak nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olursanız sevinirim üstelik izin lisans yenileme sürecindeyiz.
 
Öncelikle Bildirim yönetimi altında ek7-c doğrulama işlemini göreceksiniz. açılan ekrandan güncel tarihli faturaları gdt veya tat'a gönder butonuna tıklamanız daha sonrasında da karşı firmalardan onay alınması lazım. Onay alın yine aynı ekrandan kontrolünü sağlayın. Daha sonrasında il müdürlüğüne gönder butonuna tıkladığınızda bir sorun olmayacaktır.
 
çok teşekkür ederim yardımınız için. ilk işim olduğu için çoğu konu hakkında bilgim yok açıkçası. bir de kds sisteminde faturadaki miktarların tamamı sisteme girilmediği durumda ceza durumu nasıl oluyor ya da diyelim karşı taraf sisteme girmedi fakat ben ondan aldığıma dair giriş yaptım karşı tarafın zararı ne olur?
 
Elif üstadım, siz atık üreticisinden ya da tehlikesiz atık toplama ayırma firmasından almış olduğunuz atıkları mutlaka girmeniz gerekir. Girmediğiniz zaman olası bir denetimde il çevre yakalarsa cezai işlem uygulayabilir. Bir de fatura da ne miktar yazıyorsa onu girin. Bazen faturalarda fire miktarını düşürüyorlar. Düşmüş halini girmeniz de sıkıntı olmaz.
 
@Özgün Yağız ÖZGÖREN bey'in dediği işlemi yani bildirim yönetimi-->Ek 7C Doğrulama İşlemi dediğimde şu anda görüntülenecek kayıt yoktur şeklinde sayfa açılıyor. zaman zaman görebiliyorum kimlerin onaylamadığını fakat zaman zaman da göremiyorum. ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?
 
Arkadaşlar merhaba vergi numarası İzmir'e bağlı olan firmam için Ambalaj Bilgi sistemini açtırmak istiyorum. İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün sitesinde herhangi bir bilgilendirme form veya dilekçe mevcut değil. İzmir Çevreden bu sistemi açtıran arkadaşlar yardımcı olabilir mi?
 
Merhaba,

Ambalaj bilgi sistemini ilgili firmanın Entegre Çevre Bilgisi Sisteminden açmanız gerek, bunuda yapabilmeniz için ilgili firmanın Entegre Çevre Bilgi Sistemine kaydının olması gerekmektedir.
 
Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim Oğuzhan Bey. Firmamızın Entegre Çevre Bilgi Sisteminde kaydı var. Firma daha önce LTD.ŞTİ. idi vergi numarası Balıkesir'e bağlıydı. Daha sonra A.Ş oldu ve vergi numarası İzmir'e bağlandı. Ambalaj Bilgi sisteminde biliyorsunuz aynı vergi numarasına bağlı tüm işletmeler vergi numarasının bağlı olduğu il müdürlüğünden Ambalaj Kullanıcı kodu ve şifresi alıp tek sistem üzerinden beyanlarını yapması gerekmektedir. Şimdi biz İzmir'e bağlandığımız için ve unvan değiştiği için İzmir'den ambalaj kullanıcı kodu ve şifresi almaya çalışıyoruz. İzmir Çevrenin sitesinde herhangi bir bilgilendirme dilekçe örneği veya form göremedim. Bu yüzden buradan yardım istedim. Biraz uzun oldu ama konunun özeti bu şekildedir. :)
 
arkadaşlar ekstra olarak bilmeyenler için söylüyorum. işlem yapacağınız yıl ve aya girdikten sonra güncelle butonunu tıklıyoruz ve ekle butonunun yanında panel kısmı(örn: 1581757309310.png) var. ordan da o aya ait onaylayan onaylamayan firmaları görebiliyormuşuz? sizlerle de paylaşmak istedim :)
 
faturaları sisteme yüklerken böyle 1581758505235.png bir uyarı ile karşılaşıyorum. girdiğim bilgileri kaydediyor ama faturayı ekleyemiyorum. ne yapmam gerekiyor daha önce böyle bir durumla karşılaşanınız var mı?
 
Merhaba arkadaslar ben tekstıl fırmasının ambalaj beyanını yapıcam eçbs ustunden mı yoksa
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
(ambalaj bılgı sıstemınden ) mı ? yapılacak fark edıyor mu ?
 
EÇBS üzerinden gireceğiniz yerde ambalaj bilgi sistemi aynı yere yönlendirileceksiniz. Fakat her işlem eçbs üzerinden yönlendirildiği için eçbs yapmanız daha iyi olabilir.
 
Üst