• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj Bilgi Sistemi Kullanımı

Elif Esin Yalçın

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ağustos 2016
Şehir
Kocaeli
Firma
Geri Kazanım ve Ambalaj Sektörü
Arkadaşlar herkese merhabalar. geri kazanım ve toplama-ayırma yapan bir firmada çalışıyorum. benden önceki mühendis eksikler olduğunu söyleyerek geçmişe yönelik kds sistemindeki ve ambalaj bilgi sistemindeki veriler için güncelleme istemiş. kds sistemini bir şekilde halledebildim fakat ambalaj bilgi sistemi hakkında herhangi bir fikrim yok. öncelikle geçmiş yıldan bir ayı il müdürlüğüne gönder dediğim zaman "GDT' ye verilen 7C kayıtlarının GDT tarafından onaylanmış olması gerekir." şöyle bir uyarı çıkıyor. tam olarak nasıl bir yol izlemem gerek yardımcı olursanız sevinirim üstelik izin lisans yenileme sürecindeyiz.
 
@Esra Şahin gönderdiğiniz giriş sayfasında TAT ve piyasaya sürenlerin farklı bir girişi var gibi belirtmiş belki şifre sormasının sebebi odur ,,Eski yıllarda şifre hatası aldığımda sistemsel oluyordu problem bir kaç gün sonra tekrar deneyin bence :)
 
Giriş yetkilendirilmesi yapılan birkaç tesis var üzerine bunun seçimleri olabilir. Bu tarz birşey ile karşılaşmadım
 
merhabalar. faturaları onaylamayan firmaları nasıl ikna edebilirimm?‍♀️ bir de izin lisans için nasipse bu hafta eksiklik bildirimine dönüş sağlayacağım fakat şu anda beyanlarım aralık ayına kadar tamam. ocak ayını da tamamlamam gerekir mi? İl Müdürlüğü güncel mi ister? son olarak? beyanlar için uygunluk yazısını ortalama kaç günde verirler?
 
Elif hanım merhaba, lisanslı gdt firmaları göndermiş olduğunuz atıklara istinaden sistem üzerinden beyanları onaylamak zorundalar. Onaylama yapmazlarsa siz beyan işlemlerini tamamlayamazsınız. Siz durumu güzel bir dille açıklayın. İşlemlerinizin alamadığını söyleyin. Bir de beyanları çok gecikme olmadan yapmanızı tavsiye ederim. Bazı faturalar diğer ay gelebilmektedir. Mesela beyan girişlerini kendinize bir tarih belirleyerek girin. Örneğin; mart ayının beyanlarini nisan ayının 15 ine kadar tamamlayın.
 
benden önceki mühendis geçmişi revize ettiği için eski faturaların beyanını yaptım, açıkçası günceli yetiştiremedim şu anda. il müdürlüğünün güncelliğe dikkat edip etmediğini de bilmediğim için sizlere sormak istedim. ama normalde fatura miktarları atık cinslerini önceki ayın faturaları bittiği gibi düzenliyorum. fakat dediğim gibi beyan işi uzadı eski faturalardan dolayı.
 
arkadaşlar. ambalaj beyanlarımın onayı için il müdürlüğüne dilekçe vereceğim fakat dilekçeye ek olarak sistemde rapor dediğimde bütün ayın dökümü çıkıyor. firma ile ilgili bilgilerin olduğu sayfanın çıktısını alıp götürmem yeterli olur mu? ay ve yıl orada yazıyor sonuçta.
 
Elif hanım merhaba, beyanların onaylanmış halinin çıktısını götürmeniz yeterli olur. Bazı il çevre müdürlükleri sadece dilekçe yeterli olur diyorlar. Siz yine bağlı bulunduğunuz il çevre ile görüşün.
 
Il çevre müdürlükleri dilekçeye yetkili kişinin imza atmasını isteyebilir. Gaziantep'te dilekçelere ben imza atıyordum ve sıkıntı yaşamadım. Sonuçta firmanın çevre mühendisi sizsiniz.
 
Üst