• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ambalaj geri dönüşüm tesisinden çıkan duman

Merve Yeşildağ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
geri dönüşüm
merhaba arkadaşlar,
ben ambalaj atıklar geri dönüşüm tesisinde çalışıyorum ve malımız biraz birikti bu sebepten dolayı alt taraftan duman geliyor acaba bu gaz sıkışmasından mı olabilir? yangın değil çünkühiç ateş yok sadece duman var. başka bilgisi olan varsa paylaşabilir mi?
 
Ben de benzer bir firmada çalışıyorum da pek bir bilgim de yok ama istersen kepçeniz falan varsa biraz malı yaysın dediğin gibi gaz sıkışması falan varsa sıkıntı olur maazallah...
 
Sanırım birhayli birikmiş muhtemelen bir çeşit gaz oluşması söz konusu kepçeyle biraz yayın yada seçilmemiş ise eğer içerisinde farklı bir ürün kalmışsa ondanda kaynaklanabilir ama duman çıkması pek normal birşey değil bi inceleseniz ii olur...
 
Koku var mı Merve Hanım?Tam olarak nerden çıkıyor duman?Plastiklerdendir sanırım,PP?
Eğer devam ediyorsa boşaltmanız lazım o bölümü.Mesela lastiklerde de içten yanma (yavaş yanma) denilen bir olay vardır.Aylarca içten içe yanabilirler.
 
Islak kağıt kartondan dolayı çıkıyordur. Yığının altında oluşan anaerobik şartlardan dolayı beyaz duman ve oldukça sert bir koku da çıkar. Yığını ters düz edin, kuru malla karıştırın ve acilen presleyin. yoksa malınız yanar.
 
yorumlara baktım da durum gitgide ciddi biri iş güvenliği sorununa dönüşüyor sanki. malınız yanar derken bildiğimiz alev alarak yanma mı olur? yağlı tohumlar fazla nemliyse depolamaya kabul edilmiyor diye duymuştum. tutuşup yanıyorlarmış bakteriyel faaliyetten oluşan ısıyla. onun gibi bir durum mu?
 
Arkadaşlar hepinize tesekkur ederim. evet malı ters duz ettık kaldırırken alev alıyor anaerobik ortamdan kaynaklı oksıjenle temas ettıgı an alev aldı ama zarar yok:) hepınıze tesekkur ederım.
 
Üst