• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj geri dönüşümde hastane atıklarıyla ilgili

Merve Yeşildağ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
geri dönüşüm
merhabalar;
ambalaj atıkları geri dönüşüm tesisinde çalışıyorum ve hastane atıklarınıda (tıbbiatık sınıfı dışında olanları)toplamasını yapıyoruz. hastane atıklarından çıkan flokanlar tıbbi atık sınıfına mı giriyor ben girmiyor diye biliyorum ama emin olamadım bilen arkadaşlar bana yardımcı olursa sevinirim.
iyi çalışmalar
 
Tıbbi atık sınıfına girmiyor fakat, içinde ilaç kaldıysa tehlikeli atık olarak bertarafa gönderilir içinde ilaç kalmadıysa (gerçi kontaminasyon oluyor) ambalaj atığı olarak değerlendirilebilir, çünkü tehlikeli atık bertaraf tesisinde de hiç bir işleme tabi olmadan sadece yıkayıp geri dönüşüme gönderdiklerine bizzat şahit oldum bu sebeple içi boşalmışsa direk geri dönüşüme gönderilebilir diyorum şahsi görüşümdür... Tıbbi atıkların Kont. Yönetmeliğinde yazan ifade aşağıdadır;

Madde 12- EK-2’de B grubu altında yer alan kağıt, karton, plastik ve metal ambalaj atıkları, kontamine olmamaları şartıyla diğer atıklardan ayrı olarak mavi renkli plastik torbalarda toplanırlar. Serum ve ilaç şişeleri gibi cam ambalaj atıkları ise yine kontamine olmamaları şartıyla cam ambalaj kumbaralarında, kumbara olmaması halinde ise diğer ambalaj atıkları ile birlikte mavi renkli plastik torbalarda toplanırlar. Kullanılmış serum şişeleri ayrı toplanmadan önce, uçlarındaki lastik, hortum, iğne gibi hasta ile temas eden kontamine olmuş materyallerden ayrılır. Kontamine materyaller diğer tıbbi atıklar ile birlikte 13 üncü maddede belirtilen esaslara göre
toplanır.
Toplanan ambalaj atıklarının, Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda geri kazanılmaları sağlanır.

Not: Yukarıda "kontaminasyon" dan kasıt kan bulaşmasıdır.
 
Üst