• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Eğitim Atıksu Arıtma Tesisi Tesis Sorumlusu Eğitim ve Sınavları Duyurusu - 03 Şubat 2022

Arkadaşlar merhaba 4,5 yıldır danışmanlığını yaptığımız bir firmanın 500 kişilik biyolojik arıtma ve fiziksel arıtma tesisi bulunmakta bu durumda hangi sınıfa başvuru yapmam gerekir ?
 
Emre BaşekinATIKSU ARITMA TESİSLERİNDE ÇALIŞAN TEKNİK PERSONELE İLİŞKİN TEBLİĞ'de şu şekilde geçmektedir.
Tesis sorumlularının asgari nitelikleri

MADDE 6 –
(1) Ek-1’in Tablo 1 ve Tablo 2’sinde yer alan sınıflandırmaya göre atıksu arıtma tesislerinde tesis sorumlusu olarak çalıştırılacak personel, aşağıda belirtilen asgari özellikleri sağlar:

a) A sınıfı tesis sorumlusunun asgari özellikleri:

1) Üniversitelerin Çevre Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

2) İkincil ve/veya ileri arıtma yapan kentsel ve/veya endüstriyel atıksu arıtma tesislerinde toplamda en az beş (5) yıl çalışmış olmak.

3) Atıksu arıtma tesisi yeterlilik eğitimini tamamlayıp eğitim sonunda yapılacak sınavı başarı ile tamamlamış olmak.

b) B sınıfı tesis sorumlusunun asgari özellikleri:

1) Üniversitelerin Çevre Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

2) İkincil ve/veya ileri arıtma yapan kentsel ve/veya endüstriyel atıksu arıtma tesislerinde toplamda en az üç (3) yıl çalışmış olmak.

3) Atıksu arıtma tesisi yeterlilik eğitimini tamamlayıp eğitim sonunda yapılacak sınavı başarı ile tamamlamış olmak.

c) C sınıfı tesis sorumlusunun asgari özellikleri:

1) Üniversitelerin Çevre Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

2) İkincil ve/veya ileri arıtma yapan kentsel ve/veya endüstriyel atıksu arıtma tesislerinde toplamda bir (1) yıl çalışmış olmak.

3) Atıksu arıtma tesisi yeterlilik eğitimini tamamlayıp eğitim sonunda yapılacak sınavı başarı ile tamamlamış olmak.

ç) D sınıfı tesis sorumlusunun asgari özellikleri:

1) Üniversitelerin Çevre Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak.

2) Atıksu arıtma tesisi yeterlilik eğitimini tamamlayıp eğitim sonunda yapılacak sınavı başarı ile tamamlamış olmak.

Tebliğe göre iç izleme numunelerini takip etmek yeterli olmuyor. İşletmesinde görev almanız gerekli.
 
Merhabalar

Meslekte 14 ay çevre danışmanı olarak tecrübem var ancak daha önce herhangi bir tesis işletmedim. Sınav için ön kayıt oluşturmaya çalıştığımda bilgilerimi tam bir şekilde girmeye çalışıyorum (arıtma tipi ve türü kalkmadığı için "seçiniz" bırakarak). Ancak başvurumu tamamlamak istediğimde alttaki gibi bir uyarı çıkıyor ve başvurumu tamamlayamıyorum. Daha önce arıtma tesisi işletmediğim için herhangi bir kurumdan belge alamam ama zaten D sınıfı belge de bunun için değil mi (tecrübesiz adaylar). Bilginiz varsa yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1644316230771.png
1644316202258.png
 
Önceki cevapları görüntüle…
Cevdet Caner CanBurada toplam mesleki tecrübe kısmında bir yanlış anlaşılma oluyor. Burası toplam arıtma işletme tecrübesi olması gerekiyor. Orda bir kavram kargaşası yaratılmış. Çünkü 1 yıl 2 ay olarak girerseniz sizden işletmiş olduğunuz tesiste sorumlu olduğunuza dair bir resmi yazı istemektedir. Bunları 0 yaparak arıtma türlerini o şekilde seçerseniz bir problem yaşamazsınız. Aynı zamanda kurum dokümanı için "Herhangi bir arıtma tesisi işletmediğinize" dair bir yazı yazıp taratıp yüklerseniz başvurunuz onaylanır.
 
Merhaba, geçen yıl 8. ayda eğitime başvurduğumda farklı bir tesiste çalışıyordum. 4 yıl tecrübem vardı ve başvuruyu bu şekilde yapmıştım. Yaklaşık 3 aydır başka bir tesiste görev alıyorum. Fakat başvuru sırasında onaylı başvurum direk görüntülendiği için firma kısmına yeni firma eklenecek bir yer bulamadım. Birden fazla tecrübe nasıl belirtiliyor?

Bu kaydı değiştirdiğimde yeniden eski firmamın belgelerini bulmam zor olduğundan bilmeden bir şey yapmak istemedim. Bakanlığa da ulaşamadım. Bilgisi olan var mı?
 
Yanlış başvurularda (yanlış sınıfa başvuru gibi) adayın başvurusu iptal edilecek olup mevcut dönem için tekrar başvuru yapamayacaklardır.
Sanırım benim başvuru yanlış oldu bu durumda değerlendirme sürecinde iptal edilip tekrar başvuru süresinde başvuru yapamayacak mıyım?
 
Merhabalar,

Eğitimle alakalı elinde önceki dönemlerden kalma döküman vb destekleyici materyaller olan var mı ?

Telegramdan kanallar açılacak mıdır ?
 
Telegram kanalı yada benzeri varsa bende faydalanmak isterim :)
 
Merhabalar,
Eğitime başlayabilen var mı ?

Benim başvurum onaylanmasına rağmen 'Henüz katılabileceğiniz aktif bir eğitim bulunmamaktadır.'' bildirimi alıyorum.
 
Merhabalar,
eğitim başvurum kabul edildi gözükmekte ama CSBnin uzaktan eğitim sisteminde eğitim gözükmemekte, aynı sorun ile karşılaşıp çözebilen var mı? aaa@csb.gov.tr ye mail attım cevap yazmadılar
 
Üst