• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambar tesellüm belgesi

AltınkayaSAFAK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
1 Aralık 2015
Firma
işsiz
merhaba arkadaşlar;
Geri dönüşüm firmasında çalışıyorum.
Ambar tesellüm fişi fatura yerine geçer mi?
 
aynı firma hem tat hem gdt için işlem yapıyorsa ambar fişini kullanıyorum ben 7c ve 8b ye işlem yapıyorum.
onay verdiğim zaman hem 7b hem 8b ye otomatik atıyor sistem mükerrer işlem oluyor diye ayrı ayrı işliyorum
 
Arkadaşlar Merhaba,

Okullardan toplanan kitapları tehlikesiz atık olarak giriş yapmak için tesellüm fişi mi kesmemiz gerekiyor. Faaliyetimiz Ambalaj tat normalde toplama faaliyetlerimiz için alındı makbuzu düzenliyoruz. İlk defa tehlikesiz atık belgemiz ile alım yapacağız o yüzden bu konuda çok fazla fikrim yok. Eğer tesellüm fişi keseceksek düzenlerken nasıl yazılmalı, 20 01 01(hurda kitap atığı )olarak mı yazılmalı? Bu konu da yönlendirebilirseniz çok sevinirim.
 
Merhaba ,

Aldığınız atıklar için tesellüm fişi kesmeniz gerekiyor. Beyan yaparken sizin için gerekli olacak .
Kitap atıklarınızı 20 01 01 kağıt ve karton olarak alabilrsiniz.
 
Ömer bey merhaba, Fatih beyin dediğine ek olarak hurda olarak kesilmemesini tavsiye ederim. Çevre ve şehircilik il müdürlüğü bu ifadenin kullanılmasını istemiyor.
 
Fatih bey çok teşekkür ederim, bir sorum daha olacak. Bu tesellüm fişlerine firma adı yazılıyor diye biliyorum, bu durumda okullardan alınanlar için okul adı mı yazılmalı

Olgaç Bey size de teşekkür ederim, evet bu tehlikesiz atıklar için piyasa da hurda kelimesi çok kullanılıyor bunu öğrendiğim iyi oldu direk kodu ve adı yazması daha doğru olacak olacak sanırım.
 
Gider pusulasi ile de alim yapabilirsiniz aldığınız kişinin tc sini yazmaniz yeterli olur gider pusulasina
 
Zaten ambalaj atığı toplama ayırma belgesi olanlar gider pusulası ile alım yapamıyorlar. Yani bu şu demek oluyor Ambalaj tat belgesi ile vatandaştan, şahıstan ambalaj atığı alamazsınız ama tehlikesiz tat belgesini kullanarak tehlikesiz atıkları şahıslardan alabilirsiniz. Yanlış yorumlamıyorsam olay bu şekilde
 
@Gülin Ç. Daha önceden ambalaj atığı toplama ayırma lisansı olmadan geri kazanım tesisleri atık alamıyordu. Hatta ambalaj atıklarının kontrolü yönetmeliğinin ilgili maddesini okudum ama ucu açık bir madde.
 
@Olgaç Sürmelihindi Ambalaj atıkları Yönetmelikte atık işleme tesisine gönderilmelidir diyor. Atık işleme tesislerinin tanımı yine aynı yönetmelikle Ambalaj Tatlar, geri kazanım firmaları diye tanımlanıyor
 
Üst