• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Anaerobik aritim

Sinem celik

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Nisan 2018
Firma
Yok
Yardım eder mısınız
 

Ekli dosyalar

  • 20200702_130714.jpg
    20200702_130714.jpg
    1.4 MB · Görüntüleme: 82
ATA deneyi anaerobik arıtımda zehirlilik veya toksik deneyi olarak bilinir. Grafiğin X ekseni zaman , Y ekseni Toksiklik, Zehirlilik olabilr.
- Atıksu 1 , kısa zamanda toksiklik oran artmaktadır. Yani toksik madde girişi devam etmekte , artmaktadır, müdahale edilmelidir. .
-Atıksu 2, Önce toksik maddenin giriş yaptığı daha sonra ise sisteme temiz su girişi verilerek temizlenmiş olabilir.
-Atıksu 3, dalgalanmalar yaşanmış olan atıksuda toksik madde girişi çok yüksek yalnız belli bir seviyeden sonra dengeye girdiği görülmekte. Temiz su girişi olmadığı sadece sistemin toksik madde oranında dengelenme olmuş olabilir.

Bu deney UYA(uçucu yağ asitleri) artışı durumunda yapılması gereken toksisite deneyleridir. Ana nedeni UYA'dır .
 
İşlem konusunda benim de sizin gibi oturup formüllere bakmam gerekir. Yoruma dayalı bir şey değil maalesef. Zamanınız varsa siz araştırıp çözerseniz daha güzel olur.
 
Geçen gün sizinle 2 atıksu arıtma tesisi raporu paylaştım orada aslında tam bu bilgiler yer almakta, o raporlardan ulaşabilrsiniz.
 
Üst