• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Canpolat Göreceğiz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Mart 2017
Şehir
Bursa
Firma
KÜRESEL ÇEVRE MÜH. VE DAN. HİZ. LTD. ŞTİ.
süt ürünleri üreten bir fabrikanın atıksuyunu anaerobik ortamda arıtma işlemi yapılacak. herhangi bir tecrübe sahibi ya da bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi? mevzuat,standartlar,atıksu debisi vb
 
biyometanizasyon tebliğine bir göz at öncelikle. örnek veriyorum 5000 inek dışkısından 1 MW enerji üretirsin üzeri bir enerji için lisans alman gerekir ama pek üzerine çıkamazsınız sanırım.

Ayrıca enerji üretip dışarı satacaksanız elektrik dağıtım şirketinin bölgede uygun trafosu var mı diye gidip form dilekçe falan verip öğrenmeniz gerek. motor olarak da jenbacher motorları oldukça iyi hem ısı hem elektrik üretir

bir de tarımsal kalkınmayı destekleme ajansı az da olsa hibe veriyor
 
Arkadaş atıksudan bahsediyor yanlış anlamadıysam. @cnpltgrcgz burada tüm konuyu anlatmak çok uzun sürer. Mevzuat olarak SKKY 5.3 tü sanırım. Doğaya deşarj ise bu tabloyu incele. Debi olarak da olay üretilen süt ürününe göre değişir. Genelde klasik peynirde kullanılan sütün %80-90'ı peynir altı suyuna (PAS) dönüşür. Yıkama suları vb işin içine girince kullanılan sütün %100 ile %150 si arasında atıksu oluşur. KOİ'si çok yüksektir. Tuzluluğu da çok yüksektir. Bu nedenle biyolojik olarak arıtılması zordur. Bu sebepledir ki PAS ayrı kazanlarda toplanarak bu yan ürünü işleyen tesislere gönderilir. Kalan yıkama vb atıksuları anaerobik arıtımdan geçirelim dersen de debi düşükse çok kurtarmıyor diye biliyorum.
 
Üst