• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ankara'da asbest alarmı

Gizem Sunar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Şubat 2014
Firma
Başkent Üniversitesi Hastanesi
Merhaba arkadaşlar,

Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesinin konuyla ilgili bir açıklaması ya da çalışması var mı?
Ya da hava üzerine çalışan arkadaşlardan konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermek isteyen var mı? Bu konu üzerinde çok bilgim yok açıkçası ve durumdan oldukça endişeliyim. Bölgeye çok yakın bir yerde çalışıyorum ve yaşıyorum. Bu durumda olan arkadaşlar vardır aramızda eminim. Ama neden burada bahsi geçmemiş hiç anlayamadım doğrusu.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Hakikaten meslek körlüğü oluşmuş bizde. Ben de Ankara'da yaşıyorum.
 
Ben asbest uzmanıyım aklı olan o bölgeden geçerken maske kullanır (mecbur değilseniz gitmeyin bile), yoğun bir yağış olmadığı sürece çocuklarınızı 1-4 km yakınlarda okullara göndermeyin. Benim işin uzmanı olarak yorumum bu. Orası ile ilgili bütün ayrıntıları da biliyorum ancak konu ile ilgili bir ayrıntı maalesef veremem.

Çevre odası atıklar konusunda her zaman uyuyordu ve hala mışıl mışıl uyuyor (şahsi fikir)
 
Ortada yıkımı durdurma kararı alındı söylentisi dolaşıyor.
 
açıklamayı kimya mühendisleri odası yapmış sanırım. Belediye karşı çıkan bir açıklama yapsa da sonuçlar ortada. Kimya mühendisleri odası bölgede karantina istemiş. Belediye mahkemeye verilecekmiş habere göre.

bilmeyen varsa asbest:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@Melih Coşar
Yıkım durdu.
@Ahmet Doğan
Dava işlerine giderse halk da evlerinde ölçüm yaptırıp bireysel dava açarlarsa o zaman sen gör şamatayı....
 
@surmene1967


Durum o kadar vahim mi gerçekten? Bugün biraz yağmur da yağdı havadakiler de sanırım üzerimize indi şimdi :/
Yani evim ve iş yerimin ortasında kalıyor o civara gitmeme gibi bi durumum söz konusu değil. Sokakta maskeyle dolaşsam deli gözüyle bakabilirler, gerçi bu sorun değil ama maskeyle dolaşmak işe yarar mı gerçekten? Evimi havalandıramıyorum içeriye bari girmesin diye.
 
@Gizem Sunar
Asbestin şakası yok önlem alınmamış maalesef alınan önlemler ise sadece göz boyama. Maske takın baya etkili ancak asbest için olan 3M marka kullanın çok fazla sorun olmaz.
 
@surmene1967

Konu ile ilgili bilgi sahibi olduğunuz için size bir sorum olacak, mevzu olan asbest bu yıkılan yada yıkılması düşünülen tesiste neden kaynaklı kullanılmış. Yani demek istediğim asbestin kaynağı nedir?
 
Bence Ankaranin göbeğinde böyle bir ihmal olabiliyorsa durum sandığımızdan daha vahim olabilir.gerekli tedbir alınmıştır umarım.hayırlısı
 
Konu çok basit tesis Almanlar tarafından yapılmış. Bir dönem Ankara'nın elektrik enerjisi buradan sağlanmış. Yalıtım malzemesi de en iyi teknoloji olan asbest kullanılmış asbest 2010 yılına kadar bu ülkede serbestti. Zararları çok sonradan fark edildi. Avrupa ülkeleri de aynı şekilde asbesti çok fazla kullanış. Doğal bir malzeme olan asbest yenildiği yutulduğu zaman zararı yok solunduğunda ciğerlerinize saplanıyor ve kalıcı hasarlara neden oluyor.
 
Bence yazı çok eksik ve uzmanlık olmadığı için alıntılar ile dolu. Yazının içinde 350 ton asbest olmayabilir ifadesine de katılmıyorum. Yerinde görüp şartnamenin hazırlanmasında fikir sahibi olan biri olarak söylüyorum. Duvarlar komple püskürtme asbest ve bütün borular asbest ile kaplı,maalesef işi hurdacı gözü ile değerlendirmişler . Asbestli malzeme değerli olsa da asbestlidir ve 1. sınıf düzenli depolama alanına götürülmelidir. Ancak tespitler sadece tespit edilmek için yapılmış. Benden isteseler daha güzel bir yazı döşerdim Belediyenin elinde ki mta da yapılan analizler de ellerinde süs olarak kalırdı ayrıca mta duvarlardan analiz almamış. MTA ya ne örnek gönderirse uzman onun sonucu çıkar yani duvarlardan göndermezseniz sonuç temiz çıkar. Neyse olayı siyasi gözle bakmışsın dememeniz için söylüyorum oyumu Melih beye vermiştim. Ancak şu rezaletten sonra maalesef zor.
 
Bu işle direk İl çevre Müdürlüğü'nün ya da Bakanlığın ilgilenmesi gerekmez miydi , büyükşehir belediyesi ne alaka ya hele bi de Ankaranın ki...

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@Gülin Ç.

Yer belediyeye ait belediye ihaleyi asbest sökümü yapan firmalara açtı bu güzel bir uygulama oldu, ancak ihaleyi alan firma önce asbest yerine önce binayı yıkıp hurda malzemelerden başlayınca olan oldu .....İl çevre müdürlüğünü ilgilendiren bir şey yok ki hangi yönetmeliğe göre işlem yapacak bakanlık hala yıkım yönetmeliğini yayınlayamadı var olan hafriyat yönetmeliği de zaten ALLAH'A emanet.
 
@Gizem Sunar

Merhaba meslektaşım,

Çevre Mühendisleri Odamızın bu konuda en baştan beri çalışması var.. Hatta ben ilk haberi Ankara Şube başkanımız Kanal D Habere açıklama yaptığında öğrendim.. Daha sonra Genel Merkez Yöneticilerimiz toplu olarak basın açıklaması yaptı.. Tüm haberleri mesleğimle ilgili olduğundan takip ettiğim sosyal medya ortamlarından aldım.. Bence birşeyler söylemeden önce araştırmalıydınız.. Odamız en iyi şekilde çalışıyor..

Saygılarımla
 
Üst