• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ankara'da asbest alarmı

Gizem Sunar

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Şubat 2014
Firma
Başkent Üniversitesi Hastanesi
Merhaba arkadaşlar,

Çevre Mühendisleri Odası Ankara Şubesinin konuyla ilgili bir açıklaması ya da çalışması var mı?
Ya da hava üzerine çalışan arkadaşlardan konuyla ilgili ayrıntılı bilgi vermek isteyen var mı? Bu konu üzerinde çok bilgim yok açıkçası ve durumdan oldukça endişeliyim. Bölgeye çok yakın bir yerde çalışıyorum ve yaşıyorum. Bu durumda olan arkadaşlar vardır aramızda eminim. Ama neden burada bahsi geçmemiş hiç anlayamadım doğrusu.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Asbest mi? Ne asbesti? Bizzat oda başkanımız açıkladı ya, herhangi bir tehlike yokmuş. Halkı galeyana getirmeyin, tedirgin etmeyin diyor kendileri.

http://i.hizliresim.com/V0LW2Z.jpg
 
"Yapılması gereken;
-Yürütme durdurma kararı ile yıkımı durdurulan binadaki asbestli malzeme miktarına ve konumuna dair uzman tarafından oluşturulması gereken deneye dayalı rapor kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Eğer yok ise bu rapor acilen hazırlanmalıdır.
-Binanın sökümü sırasında asbestin çevreye karışmaması adına bina içinde ve etrafında geçirimsiz alan oluşturulmalı gerekli işaretleme ve uyarı levhaları konulmalıdır. Asbest söküm uzmanının bu konuda vereceği talimatlar uygulanmalıdır.
-Söküm sırasında çalışacak işçilerin kişisel koruyucu donanımları kullanmaları ve alanı terk ederken olası asbest kontaminasyonunu giderecek önlemlerden geçmeleri sağlanmalıdır (duş v.b.)
-Çıkan atıklar lisanslı atık taşıma araçları ile taşınmalı, lisanslı tesiste 1. Sınıf depolama sahasında bertaraf edilmelidir.
-Yıkım işini alan firmanın söküme dair yukarıda belirttiğimiz önlemleri almasının ardından asbest ve asbestli malzeme acilen alandan uzaklaştırılmalıdır, dolayısıyla koşulların sağlanması halinde yürütme durdurma kararının kaldırılması çevresel kontaminasyonun olmaması için yerinde olacaktır.
Bununla birlikte, Anayasa ile güvence altına alınmış olan sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşam hakkının ve halkın bilgi edinme hakkının sağlanmasına yönelik olarak; bu tür konularda halkın bilgilendirilmesi ve halk sağlığının korunmasına yönelik bilimsel temellere dayalı yasal bir düzenlemeye ihtiyaç duyulduğu ortadadır.
TMMOB Çevre Mühendisleri Odası`"

Aslında oda asbest yok demiyor. Sapla samanı karıştırmayın, doğru ve nitelikli bilgi ile ayırım yapın diyor. Ortada bir rapor, analiz vb. varsa paylaşın diyor.

Bir de cmnet olarak odaya muhalif görünüyoruz. Algıya gel: "Oda her şeye muhalif, biz de odaya muhalifiz." Baran Bozoğlu evet asbest var deseydi bu sefer de hayır yok mu diyecektik? Odayı yine partizanlıkla mı suçlayacaktık?

Kişileri sevmiyor olabiliriz. Oda'dan haz etmiyor olabiliriz. Herkesin kendine göre nedenleri olabilir bu konuda kimse de haksız değildir belki de. Ama burası cmnet arkadaşlar. Bizler burada yalnızca çevre mühendisiyiz. Şu veya bu partiden, ideolojiden, inançtan vb olabiliriz ama en nihayetinden bir mühendisiz. Lütfen ideolojilerinizin vb inançlarınızın, vicdanınızın ve mühendisliğinizin önüne geçmesine izin vermeyin.
 
@Cem Yılmaz

Twitter'daki paylaşımını buraya aldığınız için teşekkürler.. Baran başkanımız yanlış bir şey söylememiş.. Sadece siz mikro blog sitesinde kısa ve öz yazılan paylaşımları yanlış algılamışsınız.. Detaylar için yukarıda @Gizem Sunar hanımın paylaştığı ÇMO linkine girip açıklamanın tamamına erişebilirsiniz.. Ayrıca dün akşam da başkanımız Kanal B'de bu konu üzerine açıklamalar yaptı..
 
Üst