• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arama faaliyetleri yetki devri

Melis K.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Mart 2011
Firma
-
Arama Faaliyetleri Yetkisi 03.03.2014 tarihi itibari ile Valiliklere devredilmiştir.
Bilgilerinize.
İyi çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • AramaUygulamaTalimati(1).pdf
    289.6 KB · Görüntüleme: 33
  • genelge ve ust yazi.pdf
    159.7 KB · Görüntüleme: 34
sondaj çamurları ile ilgili genelgeye istinaden için taahhüt istenmiş, fiziksel işlemlerde tehlikesiz sondaj çamurları için havuz yapılmasını ve III. sınıf depolama alanı teknik kriterlerine göre yapılmasını öngörmüş, bunu uygulamak maliyetli ve sondaj çamuru dediğimiz zaten toprağın kendisi bu proseste kimyasal yok içinde niye ekstra maliyet isterler anlamam,,

sondaj çamurları ve krom zenginleştirme atıkları ile ilgili 04.07.2012 tarihli genelgenin uygulanacağına dair taahhüt istenmiş, bu uygulama yönetmeliklere ters olduğu için zaten uygulanmıyordu diye biliyorum. Atık yönetimi genel esasları ve atıkların düzenli depolanmasına dair yönetmelik maden atıklarını kapsam dışında bırakırken genelge nasıl kapsama alabiliyor????
 
@shalic

Sondaj atıkları ile ilgili genelge uygulanıyordu. Yönetmeliğin yetersiz kaldığı bir konuda genelge devreye giriyordu yani genelgenin amacı buydu.

Sondaj çamuruna ile maden atıklarını kıyaslarsak bence sondaj çamurlarına haksızlık etmiş oluruz. Maden atıkları özellikle zenginleştirme sonucu ortaya çıkan atıkları kapsıyor ve Türk Çevre Mevzuatının devasa miktarları nedeniyle çözemediği bir konu. Ben bildim bileli Bakanlık Maden atıkları ile ilgili bir yönetmelik çıkaracak. (Kısmetse çocuklarımız maden atıklarının yönetmeliğinin çıkacağı günleri göreceklerdir.)
 
:)haklısınız fakat sondaj atıklarından 2012 tarihinde çıkarılan kromun fiziki işlenmesi sonucu oluşan inert atıkları III. snııf düzenli depolama tesisinde bertaraf et diyor bu uygulanıyor muydu? zaten inert ve Türkiye' de tehlikesiz atık deponisi yapacak alan mı güç mü var,. birde kafamı şu karıştırdı Atıkların düzenli depolanması yönetmeliği madencilik faaliyetlerini kapsam dışı bırakıyor ama genelge bu yönetmelik içindedir diyor bu o zaman normalar hiyerarşisine uyumsuz değil mi, tehlikesiz atıklarını III. sınıf alanlarda depolamayanlar için cezai işlem yapılıyor mu bilginiz var ise lütfen paylaşın ben merak ettim,,
 
3. sınıf deponi konusunu uygulamaya kalktılar, hatta bildiğim kadarıyla bir süre de uygulayıp millete ceza kestiler. Kromcular çok isyan etti ve bir şekilde lobi oluşturup bu genelgenin çıkmasını sağladılar.

Tehlikesiz atıklarını 3.sınıf deponi alanında depolamayanlar hakkında cezai işlem ben görmedim. Belki TCK 181 kapsamında yapılan işlemler sayılabilir, ancak Türkiye'deki belediye sayısını ve düzenli depolama alanı kısıtını düşünürseniz belediyelerin %90'ının ceza alması gerekirdi.
 
Üst