• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ardışık kesikli reaktör sistemli atıksu arıtma tesisi işleten arkadaşlar

Murat Ozturk

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Temmuz 2013
Firma
WWT
Tecrübe paylaşımı açısından iletişime geçmek isterim.Özellikle daf ünitesi verimi hakkında.

Teşekkürler
 
siz daf işletimiyle ilgili püf noktalarını problemleri ve çözümlerini paylaşın ihtiyacı olan arkadaşlar bu konu başlığını bulurlar nasıl olsa o arada biz de bilgilenmiş oluruz
 
Bu başlıkta bir gelişme var mı acaba? Daf ünitesi kullanmış tecrübeli arkadaşlardan yağ,boi ve akm giderimi hakkında bilgi rica ediyorum.
 
@emin2

Merhaba,evet hotellerden kaynaklı atıksularda yağ tutucu kullanmamıza rağmen tesise yüklü yağ girişi oluyor.Perdeli betonarme sistemle tutuyoruz bir miktar ama sürekli vidanjör ihtiyacı oluşuyor. Hem yağdan kurtulmak hem de boi akm giderimi de sağlamak için DAF düşünüyoruz. Ancak pratikte kullanımı ne kadar avantajlı ne gibi sorunlarla karşılaşabiliriz bunları öğrenmek istiyorum..
 
DAF sistemi akm ve yağ gideriminde sorunsuz çalışır. Ancak BOİ'nin sadece AKM'den kaynaklanan kısmını giderebilirsiniz. Yani çözünmüş haldeki BOİ'ye DAF'ın hiçbir etkisi olmaz.
 
@Çağatay Atay


Teşekkür ederim peki bu sistemi daha önce kullandınız mı? yani tecrübeniz varsa ayrılan yağın bertarafını nasıl sağlıyorsunuz ve nasıl depoluyorsunuz vs bunları da sormak istiyordum.
 
@Secilozova

......atıksularda yağ tutucu kullanmamıza rağmen tesise yüklü yağ girişi oluyor.
ise tesisiniz yetersiz kalıyor manasına gelmez mi?
 
@Secilozova

DAF konusunda bilgi sahibiyim ama daha önce otelde DAF kullanmadım. Çözüm sizin şartlarınıza göre değişir. Atıksudan DAF ile ayırdığınız çamur sadece atık bitkisel yağ içerikli ise bunu ücretsiz almaya gelen firmalar var. Ama içeriği karışık çamur ise KM oranı arttırılarak bertaraf tesislerine gönderilebilir.

KM oranını arttırmak yine sizin şartlarınıza göre değişir. Çamur kurutma yatağı, filtrepress, dekantör vb.
 
Seçil Hanım merhaba,

Otellerden kaynaklı yağ sorunu için bir firma önereceğim size; Bioorinet Kürşat Bey : +90 (212) 671 88 49. Kendisi Biyomühendis
Tosb OSB'den Murat Bey aracılığı ile ulaşıyorum diyin. Belki o sizin probleminizi çözebilir.
 
Üst