• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma Çamurları Tehlikeli atık geçici depolama izni

dutoprak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Mart 2011
Merhabalar, tesisime ( tehlikeli atık katagorisindeki arıtma çamurlarını depolayacağımız) tehlikeli atılarını geçici depolayabilecekleri yönetmelik standartlarına uygun bir geçici depolama alanı yaptım. Bunun için geçici depolama alanı izni İl Çevreden almak istiyorum ama acaba başvuru yaparken özellikle hazırlamam gereken bir form veya özel bi dilekçe varmı? Nasıl bir başvuru yaparak Tehlikeli atık geçici depolama iznimi alabilirim. İzleyeceğim yol nasıl olmalı yardımınızı bekliyorum. Teşekkürler
 
Merhaba,
Eğer tesisinize dışardan tehlikeli atık alıp depolama yapmayacaksanız bilgidim kadarıyla, böyle bir izne gerek yok, hangi ilde oldugunuzda ömemli istanbul tesis içi depolamayı değerlendirirken atık yönetim planı dahilinde değerlendiriyo, bazı illerde sadece tehlikeli depolama alanını değerlendirmekte,
 
Yönetmeliğin 9. maddesi kapsamında geçici depolama izni almanız gerekmektedir diye yazılmış biz resmi yazı gönderdi il müdürlüğü . Burada geçici depolama iznniden bahsediliyor. Ama sadece şartlarından. 180 gün en fazla geçici depolama yapılabileceğinden ama izni almak için nasıl bir başvuru yapılacak bahsedilmememiş yada ben anlamadım :( . Daha önce böle bir çalışma yapmış yada bilen bir arkadaş varsa yardımını istiyıorum ..
 
madde 9. n)Ayda bin kilograma kadar atık üreten üretici biriktirilen atık miktarı altı bin kilogramı geçmemek kaydı ile valilikten izin almaksızın atıklarını arazisinde en fazla yüz seksen gün geçici depolayabilir. Bu durumda herhangi bir tehlike halinde arazide önlem alabilmek için en az bir kişiyi görevlendirmekle ve bu kişinin, adını, telefonunu valiliğe bildirmekle, sorunun tam olarak anlaşılmış değil istersen özelden yaz yada mail at yardımcı olmaya çalışırım.
 
Yönetmeliğin 9’uncu maddesinin m) bendine göre;
--Atıkların fabrika sınırları içinde tesis ve binalardan uzakta beton saha üzerine yerleştirilmiş sağlam, sızdırmaz, emniyetli ve uluslararası kabul görmüş standartlara uygun konteynırlar içerisinde geçici olarak muhafaza etmekle,
--Konteynırların üzerinde tehlikeli atık ibaresine yer vermekle, depolanan maddenin miktarını ve depolama tarihini konteynırlar üzerinde belirtmekle,
--Konteynırların hasar görmesi durumunda atıkları, aynı özellikleri taşıyan başka bir konteynıra aktarmakla,
--Konteynırların devamlı kapalı kalmasını sağlamakla,
--Atıklarını kimyasal reaksiyona girmeyecek şekilde geçici depolamakla yükümlüdür.

Siz bu koşulları sağladıktan sonra tehlikeli atık yönetim planıyla beraber (İl Çevre'nin sayfasında format mevcut) dilekçe hazırlayıp İl Çevre'ye başvuru da bulunuyorsunuz. Daha sonradan sizi denetlemeye geliyorlar ve bu şekilde izin süreci devam ediyor.
Dilekçeyi siz oluşturabilirsiniz. Bir format var mıdır tam olarak bilemiyorum.
 
Bu arada bana desteğini ve bilgisini aktarmada gecikmeyen sevgili meslekdaşım doğan beye sonsuz tşklermi iletmeyi bir borç bilirim. Teşekkürde geciktim kendisine özürlerimi ileitrim buradan ;)
 
Eğer geçici depolama sahanızda depoladığınız atık miktarınız ayda 1000 kg.mı geçiyorsa ,atık sahasında yönetmelikte gereken şartları sağladıktan sonra ,İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne dilekçe ile başvurarak Geçici Depolama İzni alıyorsunuz,evrak olarak,Geçici Depolama Sahası Yapı Kullanma İzni,Tehlikeli Atık Mali Sorumluluk Sigortası,ÇED Görüşü,Vaziyet Planı istiyorlar.Evraklarla birlikte başvuruyu yaptıktan sonra atık sahasını yerinde inceleyip şartlar uygunsa süresiz olarak Geçici Depolama İzni veriliyor ve 6 ayda bir denetleniyor diye biliyorum.
 
Tehlikeli atık mali sorumluluk sigortası nasıl bir işlem yapmak gerekiyor. Açıkcası ilk defa duyuyorum :S Nasıl alınıyor , biraz daha yardımcı olabilirmisiniz.
 
firmanızın mevcut mali sorumluluk sigortası olabilir,varsa eğer kapsam kısmına da tehlikeli atık dökülmelerine karşı diye ekletilebiliyormuş,firmanın çalıştığı sigorta şirketine sorarsanız onlar yardımcı olurlar zaten,ben kendi firmamda aynı işleri yürütüyorum şu anda,ben de izin alma aşamasında evraklarımı tamamlama sürecindeyim.
 
MADDE 4 – Aynı Yönetmeliğin 7 nci maddesinin (c), (h) ve (k) bendleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. "c) Ayda bin kilogramdan fazla atık üreten atık üreticisinin atıklarını, çevre lisansı almış tesislere en fazla altı ayda bir sevkinin yapılması koşuluyla geçici depolama sahasına süresiz izin vermekle ve bu faaliyeti altı aylık dönemlerde denetlemekle," İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü yükümlülükleri kısmında yer alan bilgiye göre geçici depolama iznini alsanız da atıklarınızı 6 ayda bir sevketmeniz gerekiyor deniliyor ki 6 aydan fazla depolayamazsınız demek oluyor,bunun tespiti için atık sahanızdaki atıklar için atık defteri tutmanız gerekiyor (bunu denetimlerde istiyorlar), atık defterinde atığın geçici depolama sahasına geliş tarihi ve sevk ettiğiniz tarihler yer almalı, böylece atığın geçici depolama sahasında ne kadar kaldığı tespit edilebiliyor.
 
atık üreticisinin yükümlüülükleri
c) Bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak, atıklarını tesislerinde geçici olarak depolaması durumunda valilikten izin almakla
yazıyor ama ilgili konulara baktığımda herkes ayda bin kg ı geçiyorsa izin alınır yazmış bunu öğrenmek istiyordum yani geçici atık alanı yapılması için veya izin alınması için miktar sınırı var mı hangi yönetmelikte geçiyor
 
Üst