• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma çamurları

nihal*

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Mart 2012
arıtma çamurlarının stabilizasyon yöntemlerinden klor oksidasyonu,kireç stabilizasyonu,ısıl işlem,anaerobik çürütme,aerobik çürütme ve kompostlaştırmanın dışında başka stabilizasyon yöntemleri var mı? Ya da bu yöntemlerde genel bilgilerden ayrı yeni bilgiler var mı?
 
bölge özellikleri göz önünde olmak koşuluyla çamurdaki suyu uzaklaştırma yöntemi olarak solar(güneş enerjisi) kurutma sistemleri denebilir.
 
benim yüksek lisans tezim güneş izleme (otomatik)sistemiyle kurutma yapmaktı.henüz yayın aşamasında değil.o yuzden paylaşamdım ama benzer çalışmaları ekledim.
iyi çalışmalar..
 

Ekli dosyalar

  • arıtma çamuru solar.pdf
    470.6 KB · Görüntüleme: 87
  • Aritma-camuru-gunes-kurutma-teknolojisi.pdf
    2.4 MB · Görüntüleme: 78
Üst