• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma çamurlarının ek yakıt olarak kullanılmasında %50 kuruluk hk.

İrem Bengisu Erol

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ocak 2012
Firma
Çanakkale Belediyesi
ATIKTAN TÜRETİLMİŞ YAKIT, EK YAKIT VE ALTERNATİF HAMMADDE TEBLİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


MADDE 5 –Aynı Tebliğin 12 nci maddesinin ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“(2) Ek yakıt kullanacak tesisler, sadece ek-4’te yer alan “Ek Yakıt” sütununa karşılık gelen atıkları ek yakıt olarak tesislerine kabul edebilirler. Arıtma çamurlarının ek yakıt olarak kullanılabilmesi için en fazla %50 nem içerecek şekilde kurutulmuş halde tesise gelmesi ya da tesiste kurutma ünitesinin bulunması zorunludur.”

Arıtma çamuru ile sorun yaşayan meslektaşlarım için dikkat çeken bir madde. Paylaşmakta yarar var. Kolaylıklar dilerim.





 
Merhaba, ilgilenebilme ihtimali ile yeni nesil kurutma sistemlerimizle çok daha farklı ve etkili sonuçlar elde edilebilir.
- Arttırılabilir kapasitesi olan tek sistem
- Kokusuz TEK sistem
- %90 yakıt tasarrufu
- Bacadan ısı transferi ile %99 yakıt tasarrufu
- Arıza durumunda bile sürekli çalışma özelliği
- Düşük arıza maliyetleri
- Kurutma için anında ürün kategorisi değiştirme avantajı
- Bilinen konvansiyonel sitemlerden çok daha az alan ihtiyacı
- Biyolojik ve kimyasal atık su ek sistemi gerekmiyor.
- Yakma ile beraber koordine edilebilen tek sistem
- ve daha bir çok avantaj...
Saygılarımla
Mehmet Gülener
 
Arkadaşlar Merhaba,

Atık çamur bertaraf konusunda araştırma yapan arkadaşlar için bir bilgi paylaşmak istiyorum. Bursa büyükşehir belediyesinin Çamur yakma tesisi kurulumu devam etmektedir. Kısa bir süre sonra faaliyete geçeceğini umuyoruz. Tesis işletmeye alındıktan sonra bu konuda somut bir örnek olacaktır. belirli bir işletme süresinden sonra sonuçları değerlendirildiğinde tüm teorik bilgilerin pratikte uygulamaları ortaya çıkmış olacaktır. İlgilenen arkadaşların bu projeyi takip etmelerini tavsiye ederim.
 
@Mustafa Bolat

Benim bahsetmiş olduğum proje bu değil. Bursa Terminali yanında bulunan Doğu Atıksu Arıtma tesisi bünyesinde inşaatı tamamlanmak üzere olan bir proje.
Ayrıca bu projenin bir benzeri Gaziantep Büyükşehir belediyesi Bünyesinde ( GASKİ ) işletilmektedir. İsteyen ziyaret edebilir.
 
@emin2
Bu gibi biilgiler bende mevcut değil. Gaziantep belediyesiden yetkili kişilere ulaşabilirseniz belki verebilirler. Bursa için tesis faaliyete geçtikten sonra bu gibi gerçekci değerler belli olacaktır.
 
Herkese merhaba, Türkiye'de yerli sermayeli ve lisanslı çamur yakma tesisleri mevcuttur. Eski adıyla SGN Teknoloji yeni adıyla INEVA (Coşkunöz Holding) olarak Türkiye'de çamur yakma konusunda yaptığımız işlerden bahsetmek isterim: Bursa Demirtaş OSB'de 93 ton/gün kapasiteli akışkan yataklı çamur yakma tesisi Türkiye'de ilk yerinde çamur yakma lisansı alan tesisimizdir. Bunun yanında endüstriyel/evsel karışık atıksuların arıtıldığı Bursa Yeşil Çevre Kooperatif AAT'de 60 ton/gün çamur kapasiteli yakma tesisimiz bulunmaktadır. Sakarya'da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait bir tesiste ise kauçuk yakma ünitemiz mevcuttur. Bunların yanında, Nuh çimento ile çamur bertaraf işbirliğinden vazgeçen İSU için Gebze ve Kullar'da bütün şehrin çamurlarının yakılacağı iki adet kentsel çamur yakma tesisi kurmaktayız. İSU tesislerimizde çamurdan elektrik üretilecektir. Bir yandan da, Gaziantep OSB Endüstriyel çamur yakma ihalesini kazanmış bulunmaktayız. 240 ton/gün çamur yakma ve 2-2,5 MW elektrik üretim kapasiteli tesisimizin üretimine başlamış bulunmaktayız. Daha detaylı bilgi paylaşamıyorum ancak isteyenler bahsettiğim kurumlarla iletişime geçebilirler.
Özetle Tesislerimiz:
1- Kauçuk Yakma (Tank Paleti) Tesisi, TSK, Sakarya
2- Türkiye'nin İlk Yerinde Yakma Lisanslı Arıtma Çamuru Yakma Tesisi, 93 ton/gün endüstriyel arıtma çamuru, Demirtaş OSB, Bursa (2015)
3- Arıtma çamuru yakma Tesisi, 60 ton/gün evsel/endüstriyel arıtma çamuru, Yeşil Çevre Kooperatifi AAT, Bursa (2015)
4- Çamur Yakma ve Elektrik Üretim Tesisi, 90 ton/gün kentsel arıtma çamuru, İSU, Gebze, Kocaeli (2017) – İnşaat Aşaması
5- Çamur Yakma ve Elektrik Üretim Tesisi, 90 ton/gün kentsel arıtma çamuru, İSU, Kullar, Kocaeli (2017) – İnşaat Aşaması
6- Çamur Yakma ve Elektrik Üretim Tesisi, 240 ton/gün endüstriyel/evsel arıtma çamuru, Gaziantep OSB (2017-2018) – Proje ve Üretim Aşaması
7- Bunların haricinde Ar-Ge, Ür-Ge, akademik yayın ve Pilot Tesis çalışmalarımız mevcuttur.

Türkiye’deki diğer Tesisler: İNEVA’nın tesisleri haricinde şu anda çalışan tek başına çamur yakma tesisi olmadığı bilgisine sahibim. Bildiğim kadarıyla, GASKİ çamur yakma tesisi ülkedeki ilk girişimlerden olsa da, lisans alamamıştır ve çalışmamaktadır. BUSKİ’nin çamur yakma tesisi ise yıllar önce ihale edilmiştir ve hala tamamlanmamıştır.
Sevgi ve Saygılarımla,
 
Üst