• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma çamuru kurutma ve kompost üretim tesisi

A

Aykut Karaman

arıtma çamuru kurutma ve kompost üretim tesisi çevre kanununca alınması gereken izin ve lisanslar hakkında yönetmeliğin ek 1 veya ek 2 den hangisine girmektedir.
 
Merhaba

Kompost üretimini arıtma çamurundan mı yapacaksınız, belediye atıklarından mı ona göre değişir.

EK 1. 8.1:Atık ara depolama, geri kazanım ve bertaraf tesisleri (Bu maddeye Çevre izninde gürültü konusunda getirilen muafiyet atik pil ve akümülatör ve ömrünü tamalamiş lastik geri kazanım tesisleri için geçerli değildir). *

Birde Ek2 nin maddesi var, eğer tesisiniz "Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği" nde kapsam dışı kalıyorsa,o zaman aşağıda verdiğim Ek 2 maddesine tabii olursunuz."Bazı Tehlikesiz Atıkların Geri Kazanımı Tebliği"nin Ek 2 sini incelemenizde fayda var.

EK 2.4.19:Kimyasalların ve ara ürünlerin işlenmesi (Ek-1 ve Ek-2’de tanımlanmayan faaliyetler için).*

Çözemezseniz Uygunluk yazısını Ek1.8.1 için yazın, İl Müdür incelemeye geldiğinde size gerekli yardımı yapacaktır diye düşünüyorum.

Kolay gelsin
 
Üst