• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma çamuru nihai bertarafı hk.

İbrahim Şehit

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Temmuz 2011
Merhaba Arkadaşlar,

Çalıştığım tekstil firmasının arıtma tesisinden çıkan arıtma çamurlarını (Tehlikesiz) bir çimento fabrikasına verelim de enerji olarak geri kazanılsın dedik. Nerden dedim. Çimento fabrikası bizden istediği fiyat 235 TL/ton olarak bir fiyat verdi. Bu fiyatlar bu kadar yüksek mi? veya sizlerden verenler varsa fiyatları nelerdir bir fikir verebilirmisiniz?

Saygılarımla
Teşekkürler.
 
Arıtma çamurunuz tehlikesiz ise neden bir çimento fabrikasına veya başka bir yere geri kazanıma veriyorsunuz ki? Bulunduğunuz ilde Çevre Hizmetleri Birliği varsa (biz oraya ton başına bir ücret ödeyerek veriyoruz) verebilirsiniz. Bunun için ekstra bir de nakliye ücreti çıkar size.Ama hesap yaptığınızda daha ucuza geldiğini göreceksiniz.
 
Hayri Bey,

Geri kazanıma vermemizin amacı şirketimizin vizyonu gereği böyle düşünülüyor. Atığımız değerlensin ve çevreci olarak bir adım daha atmış olmak içindir.
Teşekkürler.
 
Mutlaka sizi anlıyorum ama siz de beni yanlış anlamayın.Devir hesap devri.Benim söylediğim de kanun dışı bir yöntem değil sonuçta.Ayrıca daha az maaliyetli.Eminim ki tüm işverenler kanun dahilinde olduğu sürece en maaliyetsiz yolu seçerler.Ben teşekkür ederim.
 
İbrahim Bey,
Belediyelerin deponi sahalarına vermeniz en ekonomik yöntem.Çimento fabrikaları size bu konuda çok maliyetli olur.Verilen rakamlar da o yönde.
 
bence de tehlikesiz atıksa eğer ben tuğba hanıma katılıyorum.belediyenin deponi alanına gönderilmesinde bir sakınca yoktur.keza şehirlerin atıksu arıtma tesislerinden cıkan atıklar (kaba ızgara,ince ızgara,arıtma camuru v.b) konteynırlarda biriktirilip belediye tarafından alınmakta.
 
Merhaba ibrahim bey,
Ben ekolojik enerji çalışanı olarak bu konuda size yardımcı olabileceğimizi düşünüyorum, tehlikeli ve tehlikesiz atıkların bertarafını gercekleştiriyoruz, eğer çıkan çamur miktarlarını benimle paylaşırsanız daha az maaliyetli olma ihtimali var, numaram 0530 763 49 30 konu ile ilgili hertürlü sorunuzu benimle paylaşabilirsiniz,
Saygılarımla.
 
Atık çamuru hangi aşamalardan geçtikten sonra , yada biz hangi aşamaları izlersek bu çamuru en az maliyetle tesisten uzaklaştırabiliriz.Yardımcı olursanız sevinirim. Tuğba
 
Merhaba Tuğba Hnm,

Eğer artıma tesisinize ek olarak bir çamur kurutma üniteniz var ise bu miktarı azaltacağından maaliyeti de düşürür,
Ayrıca filtre ve preslerin randımanı da çok önemli, bu konuda daha detaylı bilgi verirseniz daha fazla yardımcı olabilirim.
Hertürlü sorunuzu yanıtlamaya hazır olduğumu bildirir, şyş çalışmalar dilerim.

Saygılarımla.
Asım ERDOĞAN
Atık Yönetimi Bölge Sorumlusu
0530 763 49 30
 
Üst