• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma camuru susuzlastırma

Eyüp S.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
24 Şubat 2009
Şehir
Ankara
Firma
Toprak Çevre ve Atık Yönetimi
tehlıkesız ve bakterıyolojık ozellık gostermeyen arıtma camurları toprakta susuzlastırılabılırmı ? egerkı susuzlastırılabılırse susuzlastırılan bu camur dolgu malzemesı olarak kullanılabılır mı?

not: burda camur dıye bahsettıgım uretım prosesınden kaynaklanan suyun cokturulmesınden kalan malzemedır. uretımde kullanılan hammadde cımento ve kuavars kumudur.
 
Cevap: arıtma camuru susuzlastırma

beton santrali sularinin nasil oldugu hakkinda bilgim yok ama bu suyun icin sadece kuvars ve cimento var susuzlastirinda kati yogun bir kivam aliyor.
 
Cevap: arıtma camuru susuzlastırma

evet tehlikesiz olduguna dair analiz raporu mevcut
 
Cevap: arıtma camuru susuzlastırma

Direk toprak üzerinde değilde, çamur kurutma yatkları gibi bir sistem yapabilirsiniz. Süzülen suyun arıtılması koşuluyla, kriterleri sağlarsanız arıtılmış suyu deşarj edebilirsiniz.
 
Cevap: arıtma camuru susuzlastırma

Eğer tehlikesizse, bir miktar susuzlaştırılıp yoğun bir kıvamda bırakmak yerine tamamen kurutulduğunda (%90 civarı kurulukta) dolgu malzemesi olarak kullanılabilir.
 
Cevap: arıtma camuru susuzlastırma

tehlikesiz ise düzenli depolamaya gönderebilrisiniz sadece. bunun haricinde başka amaçlarda kullanım için başka bir yere verme söz konusu değil. Şöyle oluyor ki ; evet aslında dolgu amaçlı ya da başka yararlı kullanım sahaları var aslında ama biz direkt veremiyoruz düzenli depolamaya kabul edenler alıyo onlar diğer amaçlı kullanıyorlar:) ama biz tesisimizden çıkan bu tehlikesiz çöktürme veya arıtma çamurşarını DD'dan başka hiçbir yere veremiyoruz
 
Cevap: arıtma camuru susuzlastırma

Çimento tesislerinde kademeli çöktürme tankları dibindeki çamurlar hakkında bilgisi oaln var mı?
 
Üst