• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma önerisi verebilir misiniz?

Hazel Candan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Nisan 2009
Firma
İDEAL MAKİNA ENDÜSTRİ ÜRÜNLERİ SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.
Q 100 mg/L

TSS (giriş)32000 (mg/L)
COD (giriş)15000 (mg/L)
BOD (giriş) 275 (mg/L)

TSS (çıkış) 300 (mg/L)
COD (çıkış) 750 (mg/L)
BOD (giriş) 400 (mg/L)


salainity (giriş) 8.8 (ppt)
salainity (çıkış) 10 (ppt)

pH: 7

Food ind.


Sizce bu nasıl giderilir? hangi proses uygundur çelik tank yapılmak zorunda ve kimyasal maliyeti az olmalı.

analiz doğru mu acaba COD/ BOD nasıl bu kadar farklı olabilir?
 
tamamiyle yanlış bir ölçüm ya birimler yanlış ya da yanlış analiz edilmiş. BOD-COD arasındaki fark bu kadar olamaz. Böyle bir tesisin tasarımını yaparsanız o tesis çöker :)
 
Olabilir arkadaşlar.Suda organik madde çoktur ama toksik maddeler biyolojik arıtmayı inhibe ediyordur.BOİ,BOİ şişesinde bakterilerin kullandığı oksijeni ölçerek organik madde tespiti yapıyor.İnhibisyon varsa BOİ'nin düşük olması normaldir.Buna ilaveten bazı çözünmüş tuzlar KOİ'yi şişirebilir,KOİ içerisinde inert KOİ miktarı yüksek olabilir.İnert KOİ,KOİ'nin biyolojik olarak arıtılması mümkün olmayan kısmıdır.

Eğer suda toksik madde varsa fiziksel arıtımdan sonra toksik maddeyi giderecek bir proses koyarsın.Ardından anaerobik proses koyarsın çıkış KOİ'in zaten 750 mg/lt rahatlıkla yakalarsın.Ürettiğin biogazlada reaktörü ısıtırsın.İnert KOİ'in yüksekse kimyasal çökeltim ya da kimyasal oksidasyon elinden öper gibi geliyor:)

Karar verdiğin akım şemasını paylaşırsan sevinirim.İyi çalışmalar.
 
ben yine de bu ölçümün yanlış olduğuna inanıyorum. Ne kadar da çözünmüş tuzlar fazla olsa da böyle bir orantı olması imkansız. COD (giriş)15000 (mg/L)-BOD (giriş) 275 (mg/L) Bu sebeple böyle bir karakterdeki atıksu için tesis dizaynı yapılamaz.
 
AKM oranı çok yüksek, AKM'nin KOİ oluşturma olasılığı yüksek.
Aynı zaman da biyolojik arıtma ihtiyacı görülmemektedir.

Suyu inceleme şansınız var ise; ön çöktürme ile suyun içersindeki çökelmeyi kontrol edin, sonrasında basit bir kimyasal çöktürme sonunda KOİ bakın, bence istenen değerleri sağlayacaktır.
 
Üst