• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma tesisi çalışması

MevlideSevinç42

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Ocak 2013
Firma
Mir Holding
Arkadaşlar merhaba, çalıştığım firmanın biyolojik arıtma tesisi var. 150 kişi sayısına göre dizayn edilmiş fakat tahmin edilenden çok daha az miktarda atıksu oluşuyor. yani sistemin günlük 4 seferde tahliye edeceği suyu tek sefer ediyor. bu durumda nasıl bi çalıştırma programı yapmam lazım. besleme ve tahliye vanalarını nasıl ayarlayabilirim. teşekkür ederim
 
Bekleme süresini uzatın. Bekleme süresine uygun olarak çöktürme havuzlarını tekrardan elden geçirebilirsin. Ayrıca havalandırma sistemlerini de o süre zarfında çalıştırır, enerji tasarrufu elde edersiniz.
 
150 kişilik bir atıksuya biyolojik arıtım tesisi kuran arkadaşımı tebrik ediyorum :) havuz hacmine göre vanaları ayarla yada 4 günde bi boşaltma yap
 
Yapılabilecek en mantıklı şey dengeleme havuzundaki bekleme süresini artırmaktır. Ama sonuç olarak arıtım verimi çok düşecek ne yaparsanız yapın. Yarı yarıya bile az olabilir ama 4 te bir ciddi bir tasarım hatası.
 
Havalandırma havuzunda havalandırma sistemin çözünmüş oksijen konsantrasyonuna göre dur kalk yapıyorsa çok birşey yapmana gerek yok.Bilmiyorum dengeleme havuzun var mı?Varsa suyu biriktirir elektiriğin ucuz olduğu saatlerde besleme yaparsın.Yoksa eğer pompayla besleme yapıyorsan,pompaya invertör tak debisini düşür.Sadece vanayla ayar yapıyorsan göz kararı birşey yapacaksın.Ama her türlü havalandırma havuzundaki mikroorganizma miktarını sistemin verimini bozmayacak şekilde düşük tut,yoksa içsel solunumdan dolayı enerji tasarrufunu daha düşürürsün ya da istenmeyen mikroorganizmaların üremesine yol açabilirsin.
 
Merhaba, dengeleme havuzum var. sistem şu şekilde çalışıyor;
04:00 tahliye - 05:00 çekiş
10:00 tahliye - 11:00 çekiş
16:00 tahliye - 17:00 çekiş
22:00 tahliye - 23:00 çekiş

sabah 8 ve akşam 20:00 vardiya değişim saatleri. bu saatlerde su daha çok oluyor. bende sabah 04:00 tahliyesini ve 16:00 tahliyelerini kapatıyorum. böylece sistemde sürekli su olur diye düşündüm.
 
1) mevcut durumda kaç kişisiniz 150 kişi için kaç litre su hesabı yapılmış..dengeleme havuzu kapasiteni baz alarak bu bilgilere göre ne kadarda dolacağına bak ve arıtmanın manuelde çalıştır. artıma verimin de düşmez arıtmanı kesikli mantığında manuel çalıştır.

2)arıtmayı hangi firma yaptı ise ara gelsin sana en optimum yolu göstersin.
 
@MevlideSevinç42

@MevlideSevinç42 benim yaşadığım soruna benziyor. sen kapatmasanda yeterli miktarda su olmadığı sürece tahliye ve terfi çalışmaz zaten. hatta tahliyeyi kapatmaman daha iyi çünkü bakterilerin kalitesini etkileyebilirsin diye düşünüyorum.
 
Teşekkür ederim @Yasemin Karadiş :) peki bir sorum daha var. tehlikesiz plastik geri dönüşümümüz var, dışarıdan alınan kırpıntı malzemenin yıkama işlemi yapılıyor. Su kirliliği kontrol yönetmeliğne göre deşarj parametrelerinde hangi tabloya bakmalıyız
 
Sistem günde 4 şarj edecek şekide dizyan edilmiş ve buna göre zaman dilimleri girilmiş, sende havalandırma süreni uzatıp günde 2 şarj yapacak şekilde ayarlarsan soru nu çözersin. çok az su geliyorsa flatörleri kontrol et ve stand-bye modu oluştur. stand bye modunda çalışma ve bekleme zamanı belirt su gelmezse hem elektirk tüketimin az olur hemde bakteriler için olumsuz ortam olma koşulunu önlemiş olursun.
 
Üst