• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Arıtma tesisi olduğuna dair belge (TEDAŞ Abonelik için)

Selma Akdoğan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Aralık 2010
Firma
Çevre Mühendisleri Odası İzmir Şubesi
Bir siteye ait arıtma tesisinin elektrik aboneliği için TEDAŞ tarafından,Bakanlıktan alınmış arıtma tesisi olduğuna dair belge istenmektedir.Arıtma tesisinin proje onayı bulunmaktadır.İnşaat ve tesisat montajı tamamlanmıştır.Çevre müdürlüğü vaziyet planı,iş akım şeması,arıtma tesisi projesinin yanı sıra çevre izninin de olması gerektiğini söylüyor.Benim bildiğim kadarı ile arıtma tesisi teşviklerinin ödenmesi için deşarj konulu çevre izninin olması gerekiyor.Daha elektrik bağlantısı yapılmadan izin nasıl isteniyor anlamıyorum.Benzer durumla karşılaşan arkadaşlar bilgi verebilirseniz sevinirim.
 
Teşvik sadece 1 önceki yıl için alınabiliyor.O yüzden arıtma tesisi belgesini şuan için almanız bence önemli değil.Anladığım kadarıyla tesisi henüz faaliyete başlamadı.Öncelikle elektrik abonenizi alın.sonra çevre izninizi sonra arıtma tesisi belgenizi alarak arıtma tarifesine geçersiniz.Ondan sonra 5 yıllık geri ödeme belgenizi alarak 2013 nisan ayı sonunda kadar teşvik için başvuru yaparsınız.
 
Cevabınız için teşekkürler.Amacımız şu anda teşvik almak değil .TEDAŞ arıtma tesisinin elektrik aboneliği için arıtma tesisi belgesi istiyor.Çevre müdürlüğü de arıtma belgesi için tesisi çalıştırmanız ve çevre izni almanız gerekli diyor.Biri belge olmadan abonelik yapmam diyor,öteki izin olmadan belge vermem diyor.Muhtemelen ayrı abonelik yapmadan tesisi çalıştıracağız.
 
Aydemdeki personelin bilgisizliğinden kaynaklı sanırım. Elektrik bağlantısı yapılır şantiye, mesken vs.

İndirim iki şekilde: arıtma tesisi belgelendirilerek elektrik tarifesi arıtma tesisi tarifesine geçirilir ve indirimli kullanılır. Diğeri de geri ödeme yine arıtma tesisi belgelendirilir, geri ödeme belgesi alınır bir önceki yılın maliyetinden geri ödeme yapılır.

Aydem e ne arıtmadan.. o bizim işimiz...elektriği bağlasın soruşturmak onun işi değil...
 
merhaba...
atıksu arıtma tesislerinin yapı kullanma izin belgesi alması gerekmekte midir? arıtma tesisinin bulunduğu ilçe belediye olması gerektiğini söylüyor, başka kaynaklar da gerekmediğini bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
 
Arıtma tesisinin yapı kullanma izin belgesi olmaz, proje onayı, deşarj izin belgesi olması gerekir.
ilk defa duydum
 
ben de ilk defa duydum ve merak ettim.
ÇED halkın katılımın toplantısında komisyon üyelerinden biri (yani ilgili belediyeden gelen komisyon üyesi) tesisimizin arıtma tesisinin yapı kullanma izin belgesi olmadığını söyleyip istedi de...
 
Üst