• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Aseton-methanol-triklorür etilen atıkları

Volkan Azak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Ekim 2010
merhaba arkadaşlar,

14 06 03 kod tanıma uygun olan aseton methanol triklorür etilen alkol kullanımı bulunmakta olup bunların bertaraf ettirmek istiyorum fakat sizin de bildiğiniz gibi İstanbul da istaç düzenli depolayıp daha sonra bunları bertarafa göndermektedir. acaba sizin bildiğiniz bir çimento fabrikası varsa paylaşabilirmişsiniz birde bir şey soracam sonuç itibari ile çimento fabrikaları ocaklarda yaktığı için ve bunlarda alevlanebilir atık olarak düşündüğümüzde onlar için faydalı olacağ yönündedyim. acaba bertafa esnasında bir bedel alma durumu söz konusu olabilir mi ?

teşekkürler
 
Volkan Bey Merhaba,

Bahsettiğiniz malzeme klor içerdiğinden dolayı çimentoların hiç birinin, konsantrasyonundan bağımsız olarak içinde klor adı geçtiği için bile, sıcak bakacağını sanmıyorum. Bununla birlikte halojen içeriğinin olmasından dolayı 14 06 02 kodunun atığınızın tanıma daha uygun olduğunu düşünüyorum...

İyi çalışmalar
 
yukarıda belirttiğim atık türlerinden sadece birinde klorlu birleşik olduğundan dolayı, sadece triklorür etilen vermeyip diğerlerini verme gibi bir durum söz konusu olabilir mi acaba?
aseton
methanol
alkol
tabi bu atıklar kullanılmıştır
bu şekilde bir bertarafa gitsek olurmu ?
ayrıca merak ettim şimdi, acaba düzenli depolama tesisleri bunları depolayıp nerede yakıyor ozaman? sonuç itibari ile bunları depolamakta bir yere kadar ama ?
 
Volkan Bey,

Ben yazınızı yanlış anlamışım. Triklorür etilen dediğim koda daha çok uyuyor. Diğer malzemeler ise dediğiniz gibi 14 06 03 kodu atık oluşma şekline göre doğru oluyor.

Bu şekilde bertaraf gidebilirsiniz.

Bu tarz atıkları iki şekilde değerlendirebilirsiniz. Öncelikle bu atıkları bertaraf ya da enerji geri kazanımı amacıyla çimento tesislerine ya da RDF tesislerine göndermeniz yerine, solvent geri kazanımı yapan firmalara göndermeniz hem şirketinizin maliyetleri açısında olumlu etkisi olur hem de miktara göre getirisi bile olabilir.

Önce bir solvent geri kazanım tesisiyle görüşün derim. Eğer solventleriniz geri dönüştürmeye uygun ve göreceli olarak temiz ise bedelsiz ya da karşılığına siz bedel alarak atığınızı yasal çerçevede ve en uygun yoldan tesisinizden çıkarabilirsiniz.

Geri dönüşüm tesisleri içerik ya da miktardan dolayı alamayacaklarını belirtirlerse bertaraf seçeneğini düşünün derim.

Bu tarz atıklar kesin olarak düzenli depolama sahalarına gönderilemez. Bahsettiğiniz firmalar ara depolama firmaları ise bu atıkları geri dönüşüme ya da bertarafa/geri kazanıma yetkili bir tesise aynı kodla 1 yıl içerisinde çıkarmak zorundadırlar.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Saygılarımla
 
bilgilendirme için teşekkürler hocam,
bilgilendirmeniz benim için çok yararlı oldu,
teşekkürler[DOUBLEPOST=1366286921,1366268083][/DOUBLEPOST]aseton
methanol
triklorüretilen
alkol
bu ürünler kuyumculuk sektöründe kullanılan ürünler olup acaba bunları solvent geri kazanım makinaları ile geri almam mümkün mü?
kullanan arkadaşlar vamı acaba?

teşekkürler,
 
Volkan Bey çıkan atıklarınızın tamamını ARM Solvent Geri Dönüşüm makinaları ile %99 saflıkta geri dönüştürmeniz mümkündür. Hiçbir tehlikesi olmadan kendi kirlenmiş atıklarınızı 4 saat içerisinde orjinal haline geri dönüştürebilirsiniz.
 
Üst