• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Asfalt plenti döküman iş akış şeması

Nazan Şirin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
26 Haziran 2009
Firma
KARABÜK BELEDİYESİ / SU VE KANALİZASYON MÜDÜRLÜĞÜ
asfalt plenti için elinde iş akış şeması proses özeti gibi döküman olan varmı
 
erdem bey asfalt plentiyle ilgili iş akım şemasını bitirdiyseniz paylaşırsanız sevinirim. Benim elimde de örnek olarak turizm konaklama ve hastaneler için akım şemaları var yardımcı olacaksa paylaşırım .
 
arkadaşlar merhaba asfalt plent tesisimiz için iş akım şeması ve proses özetinde oluşacak atık kodları hakkında neler yazabilirim??
 
Bizim izin başvurusunda oluşacak evsel atıklar dışında proses kaynaklı atık olarak; tesisdeki ekipmanların yıllık bakımında kullanılan yağlama sonucu arta kalan yağla kontamine olmuş tenekeler ( 15 01 10 = Tehlikeli maddelerin kalıntılarını içeren ya da tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar) ve filtrelerin bakımı sonucu ortaya çıkan filtre torbaları (15 02 03 = 15 02 02 dışındaki emiciler, filtre malzemeleri, temizleme bezleri, koruyucu giysiler) diye belirttik. Ama tesisin işletimine veya asfalt plentin çeşidine, modeline göre de değişebilir atıklar. Mesala farklılık olarak bizde yemekler dışardan temin ediliyor kızartma falan olmadığından bitkisel atık yağlar çıkmıyor vb. gibi..
 
Benim bildiğim şekli aktarayım; üretimde yağ kullanılıyor ama bitümü ısıtmak amaçlı kullanılıyor. Yani yağ ısıtılıp serpatinlerle bitüm tankının tabanından dolaştırılıp bitümün ısıtılmasını sağlıyor diye biliyorum. Yani kullanılan yağ atık olarak çıkmıyor azalıyor ama ısıdan dolayı azalıyor tekrar ilave ediliyor diye ele aldım. Sadece ekipmanların bakımı amaçlı yağ kullanımı var dedim. Yağ ekipmanlara kullanılıyor geriye sadece kontamine olmuş tenekeler kalıyor dedim. Bu işlemler esnasında da kontamine olmuş giysilerde var. Başka da bir şey yazmadım ben.
 
Tesiste oluşan atıklar ve kodları:

08 03 17 Toner kutuları ve kartuşlar
20 01 21 Flüoresan lambalar ve diğer cıva içeren atıklar
16 06 01 Kurşunlu piller
15 01 01 Kağıt ve karton ambalaj
15 01 02 Plastik ambalaj
15 01 10 Tehlikeli maddelerin kalıntılarını içeren ya da tehlikeli maddelerle kontamine olmuş ambalajlar
15 02 02 Tehlikeli maddelerle kirlenmiş emiciler, filtre malzemeleri (başka şekilde tanımlanmamış ise yağ filtreleri), temizleme bezleri, koruyucu giysiler
16 01 07 Yağ Filtreleri
16 01 03 Ömrünü tamamlamış lastikler
13 02 08 Diğer motor, şanzıman ve yağlama yağları

Biz GFB alırken bunları kullanmıştık.
 
Merhaba Arkadaşlar,

Asfalt Plent'ten çıkan diğer atık kimse bahsetmedi sanırım ama asfalt atığı diye adlandırdığım tahliye borularından çıkan atık. bu konuda görüşünüz nedir. tehlikeli mi tehlikesiz mi asfalt atığı nasıl bertaraf edilir. örnek foto koyuyorum. Cevabınızı bekliyorum.

IMG_6895.JPG
 
3bru Hanım, atığınız tehlikeli atık ve sanıyorum ki atık yönetimi yönetmeliği ek-4 05 kodu ile başlayan atıklardan 05 01 08 Diğer Ziftler veya 05 01 05 Petrol Döküntüleri'ne tabi olabilir. Her iki atığın da karşısında A işareti mevcut yani kesin tehlikeli atık. Bunu da lisanslı bertaraf tesisleri alacaktır.

Ancak sormak istediğim başka bir husus var: Tahliye borularından çıkan bu asfaltı yeniden kullanabilmeniz mümkün müdür?
 
Malesef mümkün değil :( birikme esnasında toz ile karışıyor ayrıca asfalt hemen donuyor ve uzun sürede bu atık birikiyor. Benzer tesislerde bu çıkan atığı yollarda yama olarak kullanan mevcutmuş fakat belediye bünyesinde ki tesisim bu konuda benzer uygulama yapamıyor.
 
Üst