• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

ASKİ laboratuvar stajı

Vildan..

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Haziran 2012
Şehir
Ankara
Firma
Avrupa Çevre Merkezi Laboratuvarı / Ankara
Merhabalar,
Sizlerden bu yaz yapıcağım ASKİ laboratuvar stajım için yardımlarınızı istiyorum. Neler yapmam gerektiği, nasıl çalıştırdıkları, genelde hangi konular üzerinde durdukları,hangi deneyler üzerinde durdukları, gibi bir çok şeyi merak ediyorum bana ASKİ de staj görmüş yada bu konuda bir fikri olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? pazartesi stajıma başlıcam lütfen ... şimdiden teşekkür ederim.:)
 
Stajınızda başarılar. Ben İskide yapmıştım. Aski'de de benzerdir. Lab. stajı olduğu için muhtemelen 1 veya 2 kez tesis gezdirilir geri kalan günlerde lab. da geçer. KOI , BOI , AKM , Sülfat , Azot Fosfor Giderimi vs. bir çok deney yapılır. Bütün bunlar 10 günlük süreçte yapılır. Geri kalan günlerde yapılan işlemler tekrarlanır. Veya günlere yayılır. Genelde koi ve akm her gün rutin yapılır. Neyi nasıl yapmanız gerektiği hususunda başınızda bulunacak kişi zaten yönlendirecektir. Umarım verimli bir staj dönemi geçirirsiniz.
 
Teşekkür ederim yardımcı oldunuz. Bncede umarım verimli bi staj olur.
 
@MustafaKaptan
merhabalar bende bu yaz iskide yapacağım, giyim konusunda çok tedirginim nasıl giyinmemiz gerek :(
 
bende laboratuarda staj yaptım ve hep önlükle iş yapıyorduk bu yuzden ne gıyersek gıyelım önlük zaten kapatıyordu:) bu yuzden rahat gıyınıyordum ama ilk gün ortama bakmak için ne çok klasik ol nede cok spor derim:)
 
@kayra...

Aski merkez laboratuvarında mı yapacaksınız? İvedik İçme suyu ve Tatlar Atıksu Arıtma tesisi laboratuvarlarını gezmiştik. Verimli geçebiliyor. Siz ne kadar verim almak isterseniz o kadar size de verirler :) Tüm analizleri yavaş yavaş yapıyorsunuz. Arkadaşların dediği gibi sürekli önlük giyinmeniz gerekiyor. Zamanla herşey rutin oluyor ama siz diretin diğer tesisleri de gezdirsinler :))
 
@CMNet Okuru

Bu sorduğunuz soruları bugün öğrendim :) ASKİ merkez laboratuvarında yapıyorum bu hafta bakteriyoloji,sonraki hafta temiz su,sonraki 2 hafta atıksu da yapıyorum.Bu hafta bakteriyolojiye sadece 2 gün gidicem diğer günler gidemiyorum çünkü çok kalabalık olduğumuz için hepimizi alamıyolar .Bizi de götürceklermiş ivedik içme suyu ve tatlar atıksu arıtmaya başka tesisleri de gezdiririz dediler umarım dediklerini yaparlar :) Bu arada bakteriyoloji lab. da tavsiye edebileceğiniz(bunu yapsan daha iyi öğrenirsin,şunu yapmasan daha iyi öğrenirsin gibi ) tecrübelerinizden paylaşmak istediğiniz varsa bu haftaki 2 günümü daha verimli geçirebilirim:)Şimdiden teşekkürler...
 
@kayra...


Rica ederim. Ben atıksu da çok uzun süre kalmıştım:) Şunu yap, bunu yap demekten ziyade, her şeyi öğren ve kendin yap diyeceğim :) Sanırım bu şekilde daha faydalı olur ;) Merkez Lab. da Mehmet Bey vardı, çok değerli biri benim için.. İnşallah diğer tesisleri de gezme şansın olur, çok faydalı olduğuna inanıyorum. Klasik bir sonla cümlelerimi bitiriyor, başarılar diliyorum :)
 
@kayra...

Biz 3 hafta merkez lab. da 2 hafta İvedik içme suyu arıtma tesisinde 1 hafta da Tatlar atıksu arıtma tesisinde staj yapmıştık.
Merkez lab. çok verimli geçmemişti temiz suya hiç almadılar bizi. sızıntı suyu olarak gelen suların analizini yapıyorduk, temiz su mu yoksa atıksu mu olduğunu belirliyorduk.
İvedik içme suyu arıtma tesisnde 2 günde tesisi prosesi kavrarsın. diğer günlerde lab. da yapacağın analizler çok faaydalı olur. Aşağı yukarı her analizi yaparsın. Ben bizzat damacana suyun bile parametrelerine bakmıştım sağlıyor mu diye :)
Tatlar atıksu arıtma tesisine uzak olduğu için 1 gün gitmiştik ASKİ nin servisiyle. İvedik ve merkez lab a kendi imkanlarınla gidiyorsun.
 
stajdan kısmen memun kaldım çünkü merkez lab. da bakteriyoloji, temiz su ve atıksu da yaptım. Analizi yapılması gereken sular hazır olarak geliyordu biz sadece analizini yapıyorduk.Tesis göremediğim için açıkcası bu seneki derslerimde biraz da olsa sıkıntı yaşadım. Size tavsiyem lab. stajı için gayet iyi bi yer ama aynı zamanda bir haftanızı ivedik arıtma tesisinde de yapmak istediğinizi belirtmeniz olur. Bu şekilde stajınız verimli geçebilir.
 
Üst