• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Nur Ezcan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
27 Eylül 2011
Yeni mezun bir mühendis olarak soruyorum; işe başladığım firma enzim üretimi yapıyor dolayısıyla piyasaya sürdüğümüz ambalajlar tehlikeli atık sınıfına giriyor. Bu durumda atık ambalaj sistemine piyasaya süren olarak girş yapacak ama belgelendirme yapmayacak mıyım? Belgelendirme yükümlülüğünden muaf olduğumuzu nasıl belirteceğim?
 
MADDE-18
(12) Toplanması, taşınması, ayrılması, geri dönüşümü, geri kazanımı ve bertarafı Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği, Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve Atık Yağların Kontrolü Yönetmeliği hükümlerine göre yapılan ambalaj atıkları belgelendirmede kullanılmaz. Bu ambalajları piyasaya süren işletmeler belgeleme yükümlülüğünden muaf tutulur.

bu madde acık bir şekilde belirtilmekte sizin bahsettğiniz durumu.ama izin muhafiyetleride dahil muaf olunan konularda il çevre ile görüşüp,mümkünsede yazı alırsanız durumu daha garanti altına almış olursunuz.aynen belirttiğiniz gibi sisteme piyasa ya sürdüğünüz miktarları girip bildirimlerinizi yapmanızı isteyeceklerdir.
 
Teşekkür ederim ama il çevre ve şehircilik müdürlüğü ile görüştüm, bildirimde bulunmama gerek olmadığını söylediler.
 
onlar öyle diyorsa öyledir.ama benim anlamadığım piyasaya sürenlerin kayıt olmadıklarından,bildirim yapmadıklarından yakınırlar yapmak isteyenede gerek yok derler..(ambalajın tehlikeli olmasının önemi yok bence.eğer ambalaj sistemini kayıt altına almak istiyolarsa kayıt alıp sınıflandırma yapmaları lazım diye düşünüyorum.yıllık 3000 kg ın altında ambalaj piyasaya sürenlerin bildirim yapıp,belgelendirme den muaf olmalarıyla aynı durum söz konusu bence.)
 
Üst