• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2009
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)
 
serhat bey burda belge yüklenmesi gerektiği yazıyor sadece ama hangi belge yüklenecek yazmıyor:D belge yüklenmesi gerektiğini bilmeyen yoktur sanırım asıl soru hangi belge yüklenecek? ayrıca bu konu ile alakalı kaç ayrı başlığa yarum yaptım bir dönüp bakın isterseniz? Burası fikir alışverişi yaptığımız bir platform sru soracak cevap alacağız ya da sorulara cevap vereceğiz çok rahatsız oluyorsanız cevap yazmak zorunda değilsiniz. Bnm kafam karıştı anlam veremiyorum sadece tıkandım ve kim bu konuda ne yapıyor merak ettiğimden yazıyorum. Siz cevaplamama hakkını kullanabilirsiniz.
 
@dilber Sizde karşı çıkmak yerine saygı duyma hakkınızı kullanabilirsiniz dilber hanım. Ben direk bakanlık personelinin söylediklerini ve il çevrenin gelip tesisimizde tebliğ ettiğini söylüyorum size yanlış olan nedir burada. Yani bana karşı çıkmak yerine "bende konuştum şöyle yapın dediler" diyebilirsiniz. Ben bildiğimi söylüyorum ve arkasındayım hala söylediklerimin. Ayrıca belgeden ne anlıyorsanız onu yükleyin zaten bu kadar basit fatura ve makbuz arasındaki farkı da google'a sorabilirsiniz :)

@NurBanu ambalaj atık alındı makbuzu düzenlemeye ihtiyacım olmadığını belirtmek istedim isteyen firma düzenleyebilir sanırım. Ama ben faturadan girdiğim için düzenleme gereği duymuyorum zaten resmi olan belgeyi yüklüyorum.

Son olarakta şunu söylemek istiyorum. Uygulamalar ilden ile farklılık gösterdiğinden bu konuları il çevre ile konuşmakta fayda var nihayetinde bildirimlerimizi değerlendirip onaylayanda onlar denetime gelecek olanda onlar. Dolayısıyla onların dediğini yaparsanız zaten bir sıkıntı yaşamassınız ayrıca illa ki içim rahat etsin diyorsanız yazılı olarak görüş alın ki elinizde bir evrak olsun cevaben.
 
@dilber
EK 7-B DE SANAYİ BÖLÜMÜ VAR.
@dilber
Sanayi faturaları yüklenmeyecekse niye EK 7-B bldiriminde sanayi faturası var. Bakanlıktan hangi yetkili ile konuştunuz? isim verirseniz bizde irtibata geçerek konuyu netleştiririz. Bize il çevre ve bakanlık toplatılarında söylenen faturaların yüklenmesi gerektiği. Sen atıkları sanayiden alıyorsun belediyenin toplama sisteminden almıyorsun. Alındı makbuzlarını bu şekilde girersen Sanayiden alınan atıkları belediye sistemi diye göstermiş olursun. Bu yapılanda uygun bir durum değil.
 
@dilber
aynı şekli bende yapıyorum ama ne yalan deyim. pazartesi bende arayım bakanlığı bakalım ne diyecekler. buradan yazarım yorumu.
ben faturaları yüklüyordum:) bakalım ne diyecekler.:)
 
2010 yılından önce yüzde 10'luk cezaların silindiğine dair bir mahkeme kararı alınmış 2016 yılı içerisinde. Bu mahkeme kararı elinde olan var mıdır?
 
@Ceren Saydam Denetim geçirmedik ama il çevreyle durumun bu şekilde olduğunu çok kez konuştum. Onlarda herşeyin farkındalar bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı çıkarmadılar. Hatta 2016 öncesinde aylık bildirimden sonra faturaları il çevreye verirken cari bilgilerin üzerini kapatıp o şekilde veriyordum bir sıkıntı yaşamadım.
 
@Ceren Saydam

yenilerde de bir karar alınmış, sistem yenilenmeden önce borcum farklı görünüyordu şimdi farklı görünüyor, ilgililere sorduğumda 2016 yılında alınan mahkeme kararına istinaden diyorlar
 
Merhaba Arkadaşlar, ambalaj gdt tesisimiz bulunmakta olup, Ek 8 b ve c bildirimlerini yaparken stok bölümüne ürün stoğu mu girilmeli, yoksa tesise kabul edilen atıkların geri dönüştürülmeyen kısmımı stok olarak girilmeli?
 
Şuan sistemde bir sıkıntı yada revize çalışması felan mı var ?

Şuan sistemde bir sıkıntı yada revize çalışması felan mı var ?
 
@M.Berber

ben gelen atıklarımın hepsini geri dönüşüme sokup ürün stoğumda tutuyorum. atık stoğum 0 oluyor. yoksa dengeyi kurmam sürekli stoğumda ne kadarı atık ne kadarı ürün bilmem mümkün değil. Yanlış yapıyosam beni de düzeltin arkadaşlar.
 
@M.Berber

tabi ama sistemi kusurlarıyla kabul etmek lazım. biz mantıklı olanı yaptıktan sonra müdürlüğün bu konuda sistemi düzeltmeden bize sıkıntı çıkaracağını düşünmüyorum. :)
 
Üst