• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ambalaj sistemi

Mustafa Demir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2009
TAT ve Ambalaj gdt lerinde çalışanlar için yazıyorum.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
den bildirim yapabilen varmı acaba? Ek 7B'yi doldurmaya çalışırken kaynakta ayırma seçtikten sonra kimden alındı kısmına belediyenin adını giriyorum ancak sanırım bulması gerekiyor ve bulamıyor sistemde değişiklik yapılmış. benimle aynı sorunu yaşayan varmı?
TAT'da çalışan arkadaşlardan haber bekliyorum. :)
 
Merhaba,
Benim çalıştığım firma için ek 7-B doldurmak istediğim zaman eksik verileriniz var diyerek o sayfaya girmeme izin vermiyo sistem...
Eksik veriler de 2009 yılındaki TAT presleme ve ayırma kapasiteleri... O tarihlerde ben çalışmıyordum tesiste ve elimde o yıla dair hiç bir veri yok neye göre belirteceğim miktarları bilginiz var mı ??
 
temin yöntemi kısmındada değişiklikler yapılmış, lisanslı bir firmadan aldığımız atıklar için mücavir alan sınırdışı kısmını mı seçiyoruz.bilgisi olan varmı acaba.
 
Arkadaşlar merhaba

bu hafta perşembe günü piyasaya süren beyanında bulunmak istiyorum ama kafam çok karıstı bizim firma ilk kez bildirimde bulunacak 2011 yılını hazırladımm fakat 2007 den önce bilgi yok 2007-2010 yıllarındaki miktarlarda yarım yamalak :(

Yönetmelikte B-2 kısmı var benn orayı mı doldurucam ilk kez bildiirmde bulunucam nasıl yapacagımı bilemıyorum :(

Satış ambalajı, ikincil ambalaj ve nakliye ambalajı bunlar ne oluyor? Nakliye ambalajı tahta palet sanıırım onu ahşam bolümüne yazıcam dgrumudur?

yardımcı olursanız sevinirimm
 
@aysun88


Satış ambalajı:tüketiciye ürünün satıldığı ambalaj.Örneğin sigara paketi,bisküvi paketi,kola kutusu,su şişesi vb.
İkincil ambalaj:yönetmelikte tanımına bakabilirsiniz.Örneğin Sigara paketlerinin konulduğu koli,bisküvi paketlerinin konulduğu kutu,kola ve su şişelerinin bir arada tutulduğu (6 lı,12 li,24 lü) paketler ya da kasalar.
Nakliye ambalajı:ilk akla gelen paletler evet.

B-1 doldurulacak.B-2 tehlikeli atık,tıbbı atık yönetmeliği vb. kapsamına giren ambalajlar için.

bunlara ek olarak EK 5-d yi ambalaj atıklarını nerelerden temin ettiğinizi girmeniz gerekmekte..
 
@Neslihan Öztürk
Neslihan Hanım merhaba,
Kapasite raporunu inceledim tek bi miktar yazıyo orda o da ambalaj atıklarının toplanması, kırılması ve balyalanması...
Ama benim presleme ve ayırma kapasite miktarlarını güncellemem gerekiyo, toplanması kırılması ve balyalanması kısmında yazan rakamı girsem sorun olur mu ?
 
Ek7 B'yi doldururken karşılaştığımız sorun sistem hatası olmayabilirmiş arkadaşlar il çevreyle görüştüm ÇBS'ne yapılan kayıtlarda eksiklikler olduğundan dolayı bildirim yapılırken sorunlar oluyormuş,bağlı olduğunuz il çevreyle iletişime geçmeniz iyi olabilir.
 
ocak ayı mal giriş bildirimi yapmak istiyorum ama temin edilen yer sekmesindeki başlıklardan hangisini seçmem gerektiğini bilemedim. eskiden özel sektörden alınan malı girmek istediğimizde "diğer" başlığı adı altında giriyorduk ama şimdi o başlığı kaldırmışlar ve

kaynağında ayrı toplama
sanayi
havaalanı
getirme merkezi
ithalat
mücavir alan sınırdışı

vs başlıkları var. dediğim gibi özel sektörden alınan mallarının bildirimini hangi başlık altından yapmam gerekiyor.bilgisi olan aydınlatsın lütfen.acillll
 
Mustafa Bey, belediye isminin çıkmaması firmadan değilde belediyelerin ÇBS'ne kayıtlarının olmamasından kaynaklanıyor olabilirmiş. il çevrelerde çok net bi bilgi veremiyor öyle tahmin ediyor,bakanlığada ulaşılamıyor malesef .ben belediye ile görüşüp kayıt olmalarını sağlayacağım daha sonrasında durumun düzelip düzelmediğini tekrar paylaşırım.
 
özel sektörden alınan mal girişini sanayi olarak sokak toplayıcısından aldıklarınızıdamücavir alan sınır dışı olarak gireceğiz sanırım bilgisi olan varmı bu gider pusulalarını ne olarak girecez
 
Üst