• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık analizi

Ceren A.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
17 Temmuz 2017
Şehir
İzmir
Firma
Enerji
Merhabalar arkadaşlar; Firma da çevre danışmanı olarak yeni başladım henüz mezun oldum o yüzden size danışmak istiyorum. Atık analizi yaptırmadan atığı tehlikesiz atık koduyla gönderirsem ne gibi sıkıntılarla karşılaşabilirim bunun cezası var mıdır?
 
ATIK YÖNETİMİ YÖNETMELİĞİ
Atık üreticisinin ve atık sahibinin yükümlülükleri
MADDE 9 – (1) Atık üreticisi;
e) Bu Yönetmeliğin ek-4’ünde (M) işareti ile tanımlanan ve ek-3/B’de belirtilen özellikleri içermediği iddia edilen atıkların Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarca yapılan analizlerle tehlikesiz olduğunu belgelemekle,

İdari yaptırım
MADDE 25 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerine aykırı hareket edenler hakkında 2872 sayılı Çevre Kanununda öngörülen müeyyideler uygulanır.

Kişisel kanaatim, eğer atığınız atık kodu listesindeki (M) atıklarında değil ise ve tehlikeli olmadığını biliyorsanız bir sıkıntı olmaz, fakat ufak bir şüpheniz varsa bile, denetim veya şikayet ihtimali düşük olsa da size yönetmeliğe aykırı davranıştan ötürü cezai yaptırım uygulama durumu var.
 
atık tehlikeli olduğunda analize gerek yok ama atığın tehlikesiz olduğunu düşünüyorsanız analiz yaptırmanız gerekli
 
Üst