• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık azaltma (yıkama suyu)

Funda Saltık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
özel
Fabrikamızda yağlı parçaları su bazlı bir kimyasal ile yıkıyoruz, ancak ayda 4-5 ton yağlı atıksu çıkışımız oluyor ve bertaraf maliyetleri malum. Bir kimya firması ile görüştüm. Solvent bazlı yıkama ürünü önerdi bana , solvent olunca güvenemedim, ama msds'i ni de gönderdi pek zararlı değil sanırım. Su bazlılara oranla 20 kat daha geç kirleniyormuş, bu da atıksuyumuzun 20 kat az çıkması demek. Hadi 10 kat olsun. Bu da iyi bieşey. Siz neler yapıyorsunuz öğrenmek istiyorum.
 
@Funda Saltık

Solvent kullanırsanız solvent geri kazanım tesislerine gönderebilirsiniz. Bu tesisler ile görüşün derim. Bu atığınızı bu tesislere vermek maliyetinizi azaltabilir. Ayrıca tam olarak ne kadar uygulanabilir bilmiyorum ama bir seperatör yardımı ile yağı ayırıp biriktirebilirseniz eğer kategori durumuna göre onuda geri kazanım tesislerine göndererek maliyetleri azaltabilir hatta yok edebilirsiniz belki. (en iyi senaryo). En kötü senaryoda ise, yıkamayı yapan personele atık su oluşturmamaları konusunda eğitim vererek atık su üretimini minimumda tutmanızı sağlayabilirsiniz. Oluşan atık su ile tekrar yıkama da yaptırarak bir geri kazanım da sağlayabilirsiniz belki.

Aklıma gelen fikirler bunlar.
 
@CMNet Okuru
Teşekkür ederim @Ahmet Yüksel. yağ tutma kapasitesi 20 kat fazla olunca çok cazip. 4-5 tonu 1 tona indirsek bile iyi bizim için. Solvent geri kazanımı da diğerlerinden çok maliyetli değildir herhalde. Numune istedim, gelsin bir deneyeyim. Su bazlıda yıkayıp sonra paslanmayı önlemek için alkali kaplama yapılıyor üzerine bununla kaplama yapmaya da gerek olmayacak. Bakalım.
 
@Funda Saltık

Solvent geri kazanımdaki en büyük problem su. Su oranı çok yüksek ise solventin değeri düşüyor. Bunu sizden isteyecekleri numuneye yapacakları analize göre size bildirirler.
 
Funda Hanım Solventleriniz konusunda biz size yardımcı olabiliriz. İmalatını yaptığımız makinalarımız ile kirlenmiş olan solventinizi %99 saflıkta tekrar geri kazanabilirsiniz. Buda maliyetlerinizi azaltmakla beraber tehlikeli atıkda çıkartmamış olursunuz. ARM Solvent Geri Dönüşüm Makineleri
 
Henüz solvent kullanmıyoruz. Deterjan türevi bir ürün şu anki. Ancak su oranını azaltmak için başka bir ürün ararken solvent yağ çözücü buldum. Atık kodunu bulamadım ama:) Bu seyreltilmeden uygulanıyor. Su hiç kullanılmıyor bu nedenle ilk yatırım yüksek. Artısını eksisini değerlendirmek adına soruyorum. Geri kazanımı olması güzel. Solvent bertarafı yerine az miktarda yağ bertarafı yapabilirim sanırım.
 
@CMNet Okuru
Makinalarımız 60Lt, 120Lt, 200Lt, 500Lt, 1000Lt kazan kapasiteli standart üretimlerimiz mevcut. İsteğe göre hacim büyütülebilir. Bu hacimlerde ki makinaların geri dönüşüm süreleri ortalama 6 saattir. web sitemizden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst