• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık beyan formu

Burcak Bulut

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2010
çevre bilgi sistemi üzerinden atık beyan formları hangi tür tesisler için geçerlidir? tüm tesisler için atık beyan formu doldurulmalı mıdır?
 
Atık beyan sisteminde atık yağ ve tehlikeli atıklar için bölümler gördüm.Atık yağ ve tehlikeli atık üreten firmalar bu sistem üzerinden beyan yapacaktır.Tehlikeli atık beyan sistemi mart ayı sonunda kapanacak.
 
arkadaşlar, beyanlara hangi işletmelerin tabi olduğuna, zamanlarına vs. ilgili yönetmelikleri inceleyerek ulaşabilirsiniz...

örnek olarak; Tehlikeli Atıkların Kontrolü Yönetmeliği "Madde 9 (g) : Atık beyan formunu her yıl takip eden yılın en geç Mart ayı sonuna kadar bir önceki yıla ait bilgileri içerecek şekilde Bakanlıkça hazırlanan web tabanlı programı kullanarak doldurmak, onaylamak ve çıktısını almak ve beş yıl boyunca bir nüshasını saklamakla yükümlüdür."
 
arkadaşlar bişey sormak istiyorum; atık beyan sisteminde beyan edilecek atıklar ve tesiste kullanılan yağlar diye iki bölüm var.yağları da atık bölümüne girip sonra tekrar yağ bölümüne mi girmemiz gerekiyor. Çünkü atık yağ kısmında lisanslı firma sormuyor, sadece yağın adı ve miktarı soruluyor.
 
@gulcinbozkurt

Tüm tehlikeli atıklarla beraber atık yağlarınızı da,'' beyan edilecek atıklar'' kısmın da belirtilecektir.. lisanslı kuruluşlar karşınıza çıkacaktır.

Tesiste kullanılan yağlar kısmına, makine- ekipman da kullanmış olduğunuz yağların ticari isim ve miktarlarını gireceksiniz. Bu kısım atık yağ eklenen kısım değildir.
 
Arkadaşlar, ÇEVRE KANUNUNUN 29 UNCU MADDESİ UYARINCA ATIKSU ARITMA TESİSLERİNİN TEŞVİK TEDBİRLERİNDEN FAYDALANMASINDA UYULACAK USUL VE ESASLARA DAİR YÖNETMELİK madde 5 - geri ödeme belgesi alınması için "atıksu beyan formunun" çbs de doldurulması gerektiği yazmakta, ancak Ne İl Çevre ve Orman Su nasıl olacağına dair bilgi verememkte.. Tecrübesi olan var mı acaba ?
 
atık beyan formu doldurulurken nelere dikkat etmek gerekir? işletmede çıkan bütün atıkların beyanı yapılmalımıdır? bunun bir sınıflandırılması var mıdır? evsel ve endüstriyel tüm atıklar beyan edilmelimidir? örneğin bir işletmede et işleme yapılıyorsa fosseptiğe gönderilen atıksular, hayvan atıkları, işleme sırasında ısıl işlemle ortaya çıkan atıklar, evsel atıklar (tesis içi kullanımla ilgili olarak vs) bununla ilgili bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim
 
Arkadaşlar GFB almış bir tesis bu belge dolayısıyla atık kabulü yapabiliyorsa gelen UATF'lerde lisans no. kısmına ne yazmalıdır bilginiz var mı? Eski lisans numarası yazılamaz sanırım. Bakanlıktan alınan atık kabul yazısı ya da GFB belge numarası mı yazılmalıdır? Benzer durumda olan var mı, nasıl bir yol izleniyor?
 
Arkadaşlar

Biz Ambalaj atığı geri kazanım ve tehlikesiz atık geri kazaım lisansları aldık. Faaliyet olarak plastik geri dönüşümü işi yapıyoruz. Tehlikesiz atık lisansınıda ambalaj atığına girmeyen üretim atığı diye adlandırılan plastikleri almak için aldık. Fabrikalardan bu lisansla alabiliyoruz. Çob sisteminde uygulamalar bölümünü seçerken biz hangilerini seçeceğiz.

Çevre bilgi sisteminde görüntülensin bölümünü onayladık.
Kütle denge uygulamasını onaylayacakmıyız. Lisans alırken tehlikesiz atık olarak aldığımız plastikler için bir uygulama bakanlığa göndermiştik. Bakanlık excel formatında bir örnek hazırlamıştı daha sonra online ortama geçeceğini belirtmişti.

Yalnız tehlikesiz atıklar için aldığımız lisansta şu ibare var. ''Tehlikesiz atık geri kazaım formunu her yıl takip eden yılın Mart ayı sonuna kadar bir önceki ......................onaylanması, çıktısının alınması ve 5 yıl boyunca saklanması gerekiyor. 01.01.2013 yılından itibaren.
Şimdi uygulamalarda atık beyan formunda sadece tehlikeli atıklar mı bildiriliyor. Tehlikesiz atıklar için ayrı bir bölüm mü açılacak yoksa oda bu bölümden mi bildirilek. (2013 den itibaren)

Son olarak tesiste bulunan makineler için kullanılan yağların bildirimi yapılacak mı? Tesiste bu yağları sızdırmaz bir varilde, bidonda vs biriktirip lisanslı firmaya versek ki böyle yapıyoruz olmaz mı. zaten az miktarda oluyor. Bunun bildirimini yapıyormuyuz. Aynı şekilde bitkisek atık yağ (yemek firmada yapılıyor) 6 ayda 1 bidon çıkıyor bunu da lisanslı firmaya veriyoruz bunun da bildirimine gerek var mı.

Kısaca plastik geri dönüşümü yapan bir firma (ambalaj-tehlikesiz atık) hangi uygulamaları seçmeli.

Teşekkürler.
 
Üst