• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Cam Geri Dönüşüm ve Toplama, Ayırma Tesisleri

smile

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Kasım 2010
Merhaba,

Firmamızda uzun süredir camları ayrı olarak topluyoruz; ancak verebileceğim lisanslı firma bulamıyorum. Bir tane buldum ancak 2 ton kadar biriktirin öyle alabiliriz diyor.!! Belediye de diğer ambalaj atıklarını alıyor; ancak camları almıyor..
İstanbul Avrupa yakasında teslim edebileceğim firma konusunda yardımcı olabilir misiniz? Şirketinde camları ayrı toplayan ve lisanslı firmaya verebilen kişiler varsa yardım rica ediyorum.

Saygılarımla,

Selin Aras
Çevre Mühendisi - C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
 
Mira Geri Dönüşüm Ankara firması; İstanbul' a yardımcı olabilecek mi ki..

Selin Aras
Çevre Mühendisi - C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı
 
bilirsiniz ki cam en ucuz geri dönüşüm malzemelerinden biridir (hammaddesi bolca bulunan kum ve silis olduğundan) eğer topladığınız camların herhangi özel bir durumu yoksa endüstride değer ihtiva eden (bazı özel endüstriyel cam parçalar ya da şişe ve kaplar gibi) camların alınmasını uzun süre bekleyebilirsiniz. Tavsiyem en yakın TAT tesisine kendi araçlarınızla bıraktırmanız...
 
@smile

Selin hanım sizin atıklarınız ambalaj atığı ise ve belediye bu çalışmayı yapıyorsa (ki yapmak zorunda ) camı alamam deme gibi bir lüksü yok.gerekirse il çevreye bu konuda yazı yazacağınızı belirtin ve yine almazlarsa yazın.
 
@mujdat_41

Merhaba,
Küçükçekmece Bld.' ine ambalaj atıklarımızı bedelsiz olarak teslim ediyoruz. Ancak cam atıklarımız da ambalaj atığı olmasına rağmen, camlarla ilgili çalışma yapmıyoruz diyor malesef..
 
söz konusu cam ambalaj atığı ise (firmanızın yeri mücavir alan dışında ise) belediye zorunda değil ancak mücavir alan sınırları içinde ise toplama yapan firma almalı atıklarınızı
 
@smile
bende size bunu belirtiyorum.eğer normal pencere camı vs değilse böyle birşey deme şansı yok..sonuçta siz kaynağında ayırıyorsunuz ve belediye de ayrı topluyor.yönetmelikte yükümlülükler kısmına iyi baksınlar.değerlendirilemeyen (kompozit gibi) bir atık olsa anlarım.sizin yükümlülüğünüz ayrı biriktirmekse onlarınki de toplamak.işleyiş sırasıyla atık üreticisi-belediye-tat-geri dönüşüm tesisi.zaten başta belediyeler bu mantıkla calıstıkları sürece bu işler düzelmez..il çevreye yazın bir dilekçe atıklarımı ayrı biriktiriyorum ama gönderecek yer bulamıyorum diye.
 
@mujdat_41

Müjdat Bey,

Ben de biliyorum elbette alması gerektiğini ve bu yüzden de bi taraftan onların da çözüm üretmelerini bekliyorum, ısrar ediyorum. Dediğiniz gibi bu alımı yapmayan belediyeleri bildirmemiz gerekiyor. Burda çalışanların emeğine yazık gerçekten, o kadar ayrı toplamaya, biriktirmeye çalışıyoruz tek tek.!!
 
Özen Cam Geridönüşüm
1. Cebeci Yolu 2497 Sok. No:5
Sultançiftliği, Sultangazi, İstanbul

+90 212 619 87 56

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .



Yanlış hatırlamıyorsam özlem hanım vardı orda çevre mühendisi yardımcı olacaktır.

Anadolu yakasında isteyen varsa Camkırığı adlı firmayla iletişime geçebilir.
 
Az miktardaki atığı hiç kimse almak istemiyor,zaten cam atıkları bedelsiz alıyorlar,fakat bedelsiz olduğu halde ton bazında alım yapılıyor,toplama ayırma tesisleri de almak istemiyor,çünkü para etmiyor,ellerinde fazla miktarda cam ambalaj olup ne yapacağımı bilemeyen toplama ayırma firmaları biliyorum,bu sorunun farkedilip çözülmesi lazım bence,biz ayırıyoruz,gönderiyoruz sonra çöpe gidiyor,biz üzerimize düşeni yapıyoruz gibi gözüküyor ama sonuç aslında öyle değil,cam eşya imalatı yapan firma almak istemiyor çünkü hammaddeden yapmak daha ucuz diyor,yani kimsenin çevreyi düşündüğü yok,kazanç yoksa kimsenin umurunda değil.
 
arkadaşlar merhaba hepinize kolay gelsin orduda ambalaj atığı toplama ayırma tesisinde çalışıyorum ve elimde 8-10 ton kadar 150107 cam ambalaj atığım var çıkış yapmam gerekiyor konum olarak uzak bi yerde kaldığımız için çıkış yapmakta zorlanıyorum yardımcı olabilir misiniz
 
merhabalar cam ambalaj atıgınızı cam gerı donusum gdt cam kırıgı halıne getıren tesıslere verebılırsınız . konum olarak yakın yere verırsenız daha mantıklı . cam dıger ambalaj atıklarına gore gelırı az hemde naklıye acısından sıkıntılı bı ambalaj . ordu sınırları ıcersınde veya yakın ıllerdekı cam gerı donusum tesıslerıne verebılırsınız.
 
yanı mutlaka oyle bı calısma yapabılırsınız . veya lısanslı tat dan lısanslı tat a eger vermıs oldugunuz tesısın yakınen buldugu ılıskılerının oldugu bı cam tesısı olabılr o sekılde onlara da cıkıs yapabılırsınız.
 
Üst