• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık çamur hakkında

merve t.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
3 Mart 2020
Şehir
Sakarya
Firma
ŞANLI PLASTİK GERİ KAZANIM
Merhaba arkadaşlar, ben plastik geri kazanım firmasında görev yapıyorum. Tesiste bulunan atık sular için yapmış olduğumuz 3 gözlü arıtma havuzunda çamur birikimi oluyor. Plastik Kırma makinası ve yıkama havuzundan çıkan atık sular buraya dökülüyor. Oluşan atık çamurlar için nereye başvurmamız gerekiyor? Arıtmamızı belediye yapıyor AAB ( Atık su Arıtma Bedeli ) ödemesi yapıyoruz. Periyodik denetime geldiklerinde çamurlara ait faturayı istediler. Bilgi verirseniz çok mutlu olurum.
 
Merhabalar,

Sizin sisteminizde artıma tesisi yok onlar dinlendirme kuyuları denilen yapılar. Genellikle atıksuyu kanala deşarj standartlarını sağlayan geri dönüşüm tesislerinde arıtma yerine istenilen bir sistem. Sistemde biriken çamur her türlü ufak çapak, kimyasal plastik artığı vb. kirleticiler olacağında endüstriyel çamur sınıfa girer. Bulunduğunuz ildeki tehlikeli atık firmalarından teklif alıp çamuru çektirtebilirsiniz.
 
Üst