• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık imhası - atık kodu?

Diğdem ÇAKMAK

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
18 Ekim 2010
Firma
-
Gümrüklü sahada, imhasına karar verilen kaya tuzu ve lizink tuzu atıklar mevcut. İmha edilmesi gerekiyor ama tehlikesiz atık geri kazanım tesisine göndermek için atık kodu ne olmalıdır?

diğer çay, kahve vb. maddelerin imhası 02 03 04 atık kodu ile yapılmıştır. tuz atıklarını da aynı şekilde göndermek uygun mudur?
 
@Diğdem Çakmak Bu kaya tuzu ve lizink tuzunu temin ettiğiniz yerden bunlarla ilgili olarak MSDS (Malzeme güvenlik Bilgi Formu) isteyin. Bu aldığınız formu ilgili bertaraf firmasına gönderin. Mevcut atığınızın bertaraf kodunu ve bertaraf maliyetini ilgili firma size gönderecektir. İyi çalışmalar.
 
@Diğdem Çakmak İmhalarda sizinde belirtmiş olduğunuz gibi ilgili atıkların tehlikesiz atıklar olması sebebi ve 02 03 04 kodunun açılımı kapsamında olması nedeni ile bu kodun kullanımı uygun olacaktır.
 
Bazı bertaraf firmaları verdiğiniz açıklamayi yeterli görüp bertaraf edebiliyor, bir iki foto ile de aciklamanizi destekler öyle bertaraf gönderebilirsiniz. Selamlar
 
arkadaşlar merhabalar çalıştığım firmada yemekler tesiste yapılıyor ve lavaboda su arıtım sistemi var dün bakımı yapıldı ve içinden reçine ve aktif karbondan yapılmış malzemeler çıktı ayrı biriktirmem gerekiyor atık kodları konusunda yardımcı olur musunuz?
 
@n.tas

19 09

İnsan Tüketimi ve Endüstriyel Kullanım İçin Gereken Suyun Hazırlanmasından Kaynaklanan Atıklar
[TBODY] [/TBODY]

19 09 04

Kullanılmış aktif karbon

19 09 05

Doymuş ya da kullanılmış iyon değiştirme reçinesi
[TBODY] [/TBODY]


20

AYRI TOPLANMIŞ FRAKSİYONLAR DAHİL BELEDİYE ATIKLARI (EVLERDEN KAYNAKLANAN VE BENZER TİCARİ, ENDÜSTRİYEL VE KURUMSAL ATIKLAR)
[TBODY] [/TBODY]

20 01 27*

Tehlikeli maddeler içeren boya, mürekkepler, yapıştırıcılar ve reçineler
[TBODY] [/TBODY]
 
Arkadaşlar jet taşı bir diğer adıyla ( elektrikli zımpara ) atığı hangi atık kodu ile tanımlanır?
 
@lermiemel taşlama taşından bahsediyorsunuz değil mi, yanlış anlamadım?
120120 Tehlikeli maddeler içeren öğütme parçaları ve öğütme maddeleri olarak gönderiyorum ben, bi sorun çıkmadı şimdiye kadar.
 
@cigdem_

bahsettiğiniz kod (08 01 11) kutu içinde kalan boya ve verniği kapsamaktadır.
Boş ambalaj için uygun kod 15 01 10 olmalıdır...

upload_2015-9-9_11-12-40.png
 
Üst