• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Taslak Atık İşleme Tesisleri Yönetmelik Taslağı - 10 Mayıs 2021

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü web sitesinde 10 Mayıs 2021 tarihinde "Atık İşleme Tesisleri Yönetmelik Taslağı" yayımlanmıştır. Taslağı ekten indirebilirsiniz.

Görüş Bildirme Formu:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 

Ekli dosyalar

  • Atık İşleme Tesisleri Yönetmelik Taslağı - 10 Mayıs 2021.doc
    203 KB · Görüntüleme: 187
Direk baktigimda bir reminat mektubu maddesi var 8 -h ta bunu hangi firma ne kadar verebilir mechul.. lisanssiz calismaya sevk edebilir gibi geldi..
 
serhanmadenTeminat mektubu demişler ama yine net değil. Genel hatları ile incelediğimde dediğiniz gibi lisanssız çalışmaya sevk ediyor. TAT belgeli firmaların 1 yıl içinde lisans alması gerektiği yazılmış ama kaç tane firma fiizksel şartları sağlıyor ki. Direk kapatın diyememisler tabi 😀 çevre mühendisi çalıştırma zorunluluğu getirerek her ne kadar milyonlarca işsiz meslektaşımıza iş imkanı gibi görünse de tahminimce öyle olmayacak.
 
Gülşah Albayrak(Ek cümleler:24/12/2020-7261/13 md.) Lisans almakla yükümlü gerçek ve/veya tüzel kişiler ile atık yönetim sorumlusu firmalardan alınacak teminatlar için yönetiminden sorumlu oldukları atıkların türü, miktarı ve bertaraf maliyeti temel alınır ve bu teminatlara ilişkin esaslar Bakanlıkça çıkarılan yönetmelikle belirlenir. Çevre kanunundaki bu madde teminatlarla ilgili başka bir yönetmelik çıkacağını düşündürüyor. Bence teminatlarla bakanlık atık yönetimini istediği gibi sağlayabilecek gözüyle bakıyorsa yanılıyor. Taslağa göre hurdacı nitelikte olan işletmeler ya kapatılacak, ya da birleşip bakanlık kriterlerinde tesis kurmak zorunda kalacak. Tabi bütün bunların gerçekleşmesi sıkı denetimler sonucunda hurdacıların kapatılması ile olabilir. Bu yönetmeliğin ilk çıktığı dönemden beri hiç olmadı, lisanslı olan tesis denetlendi cezalar yedi, karşısındaki hurdacı gayet rahat istediği gibi al sat yaptı. Bu gidişle yönetmelik yürürlüğe girdikten sonra herkes lisansı iptal edip hurdacı olur:))
 
Mevcut tat tesislerinin çevre izin belgesi alımının zorunlu kılınması, 1 yıl sürede bunu başarmış olması yoksa kapatılacağı, aldıkları TAT belgesinin çöp olması vb. şeyler yazmakla birlikte bu işletmeler amb. toplama ayırma gibi zor fiziki şartları nasıl yerine getirebileceği, ekipman ve diğer ıvır zıvırları tamamlayacağı yönünde herhangi bir atıf maalesef ki yok. Her zaman ki gibi kökten çözüm kapatın gitsin :)
 
"Madde 2 :
c) Faaliyet konusu ile idari ve teknik kriterleri başka bir mevzuatta düzenlenmeyen ön işlem yapan tesisler, yeniden kullanıma hazırlama faaliyeti gerçekleştiren tesisler ile tehlikeli ve tehlikesiz atık geri kazanım tesislerini, kapsar.

(2) Bu Yönetmelik, faaliyet konusu ile idari ve teknik kriterleri başka bir mevzuatta düzenlenen atık işleme tesislerini kapsamaz. Ancak, ilgili mevzuatında aksi bir hüküm bulunmayan atık işleme tesisleri için bu Yönetmeliğin teminat mektubu verilmesi ile tesislerin kapatılmasına ilişkin hükümleri uygulanır."
Biz enerji geri kazanım tesisi olarak geçmekteyiz. kapsam 2 de çelişki var gibi
 
Üst