• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Yürürlükte Atık İthalatı Uygulama Genelgesi 2019/18 Yayımlandı

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
Merhaba,

Resmi duyuruda yer alan ifadeler şunlardır:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

İlgili genelge ekten indirilebilir.


Kaynak:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


JVmmJY.png
 

Ekli dosyalar

  • Atık İthalatı Uygulama Genelgesi 2019-18.pdf
    343.2 KB · Görüntüleme: 103
bilemiyorum. açıkçası sektöre yeni girdiğim için işi anlamaya çalışıyorum. çalıştığım firma ithalat yapıyor hammaddeyi de yurtdışına gönderiyor. bu genelge bizi nasıl etkileyecek onu anlamaya çalışıyorum.
 
Bilinen bir kızılderili özlü sözü var, "Son ağaç kesildiğinde, son nehir kuruduğunda, son balık öldüğünde, Beyaz adam, paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak".
Ben olaya mühendislik biliminin yanısıra biraz da çevre duygusallığı ile baktığımdan böyle yazdımda...
Genelgenin uygulaması ile ülkemize çöp nevi maddelerin girmesi kolaylaşacak, geri dönüşüm tesisleri için avantaj toplama ayırma tesisileri için dezavantaj görünüyor.
 
@Müşerref Özbakır Sistem ilk açıkldığında (30.12.2019) başvuru yapmak isteğinizde 31.12.2019 tarihine kadar geçerli takvim açıyordu. Yıllık başvuru yapıldığından. Artık bu durum söz konusu değil, 2020 yılı için ne zaman başvuru yaparsanız yapın, 31.12.2020 tarihine kadar geçerli belge düzenlenecektir.
[automerge]1578053259[/automerge]
Son tarih diye bir uygulama bulunmamakta, işletme atık ithalatını ne zaman yapacaksa ona göre önceden belge başvurusu yapmalıdır. 2020 yılının hangi ayında başvuru yaparsanız yapın, 31.12.2020 tarihine kadar geçerli belge düzenlenecek.
 
Yeni konu açmak yerine bunu hortlatmayı daha uygun gördüm. Son yayımlanan duyuru konuyla ilgili:
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Yani koca yazının kısa özeti şu aslında; %80'e çıkartılan atık ithalat izni tekrar %50 seviyesine çekilecek. Böylece iç piyasada şişen atıklar tekrar toplanıp işlem görmeye başlayacak. Ürün stokları tekrar erimeye başlayacak.
 
Arkadaşlar merhabalar, bir tat firmasının serbest bölge içerisindeki bir firmadan atık çıkarma süreci, atık ithalatına girer mi?
 
serhatyoldamerhaba, serbest bölgede bulunan firmamdan atık çıkışı yapılırken komisyondan bir tutanak çıkıyor. Serbest bölge içerisinde değerlendirilmesinin mümkün olmamasından dolayı bölge dışına çıkarılması komisyonca uygun görülmüştür falan yazıyor. Her seferinde böyle yapıyoruz. atık ithalatı vs konusunu bilmiyorum.
 
Üst