• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık Kodu Belirleme

Hazel A.

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2017
Şehir
Sivas
Firma
Madencilik Sektörü
Arkadaşlar Merhaba,

Maden Atıkları Yönetmeliğine göre atık karakterizasyonu belirlememiz gerekiyor. Ön görülen kod 01 03 07. Ana firma bu atık kodunu belirlemeyi maden atıkları yönetmeliğine göre yapmamızı istedi. Biraz araştırdım fakat sizlerinde görüşlerinizi almak istedim. Tam olarak nasıl bir yol izlemem gerekiyor. Demir madeni işletmesinde jig tesisi çalıştırıyoruz ve jig tesisi zenginleştirme atığı oluşuyor. Bu atığı da atık barajına göndereceğiz.
 
@cgdm Yapılan faaliyet de önemli. 150202 bunun en genel kodu. "Kullanılmış absorbanlar" diye detaylandırılmış birçok türünü bulabilirsiniz yönetmelikte. Ama kimse size "niye 150202 olarak verdiniz" diyemez.

Canım 15 02 02 ?
 
@cgdm Yine siz en iyisi atığı alacak firmayla bir görüşün. Dediğim gibi kimse 150202'ye hayır demez, en sıkıntısız ve uygun kod. Atık firması bir ihtimal boya içeriğine bağlı organik-inorganik absorban kodundan almayı tercih edebilir. Ancak bunun da ayrımı yapmak zor olur.
 
@Olgaç Sürmelihindi meraba Olgaç sudu Arabistanlı bir arkadaşım türkiyede tesis kurmak istiyor hali hazırda kendi tesisi var ülkesinde burada pet şişe geri dönüşüm tesisi kurmak istiyor atıklarıda dışarıda ithal etmek istiyor fiyatlara baktım burda daha pahalı yada direk ithalat yoluyla parçalanmış pet şişe satmak istiyor mümkünmü hangi belgeler gerekiyor
 
@Ufuk zeyrek Ufuk Bey Merhaba,
Yurtdışından atık getirirken öncelikli olarak geri kazanım lisansınız olması gerekmektedir. Yurtdışından getireceğiniz atıklarda gtip numarası ile sizin lisansınız da yer alan atık kodlarının birebir eşleşmesi gerekmektedir. Örnek veriyorum; 39.02.10 pp malzemeleri için kullanılan bir kod. Siz yurtdışından big-bag çuval getireceksiniz. (Atık kodu:15 01 02 plastik Ambalaj) Sizin de lisansınız da 15 01 02 atık kodu bulunmamaktadır. O zaman atığı getirme şansınız yoktur. Atığı yurtdışından getirirken bağlı bulunduğunuz il çevre müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapıyorsunuz. Onlarda gümrüğe gelen atığı inceliyorlar ve uygunsa uygun olduğuna dair yazı yazıyor. Bu yazı gümrük müdürlüğüne ve gümrüğün bulunduğu il çevre müdürlüğüne gidiyor. Siz atık malzemesini alıyorsunuz ve gümrük müdürlüğü size atığın çıkış yapıldığına dair fatura tarzında bir belge veriyor.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
@Olgaç Sürmelihindi öncelikle verdigin iz bilgiler için çok teşekkür ederim Pet şişe parçalanmış teizlenmiş bir şekilde getirmek istiyoruz bet sanırım gitip kodu bilmiyorum ama bunun içinde lisan belgesi gerekiyormuş yani illaki burda tesisimizmi olması lazım
 
@Ufuk zeyrek Ufuk Bey, pet malzemesinin gtip numarası aşağıda yer almaktadır.Siz kırılmış halde yani çapak halinde pet atığı getireceksiniz ve bunun için 12 01 05plastik yonga ve çapaklar atık kodunu kullanmanızda fayda vardır. Yurtdışından atık getirmek için tesis ve lisans olması gerekmektedir.

1564430550458.png
 
@Ufuk zeyrek Ufuk Bey Merhaba, sizin geri kazanım tesisi kurmanız ve lisansı almanız gerekmektedir. Ben size ilgili tebliği'nin linkini gönderiyorum. Siz araştırmalarınızı yaptıktan sonra tesis kurma işlemlerini konuşuruz.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Üst