• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık kodu

kübra baran

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Ekim 2012
Merhaba arkadaşlar ,

Şeker fabrikasından çıkan demir çelik cüruflarını (fotoğraftan gördüğüm kadarıyla cüruf ve demir çelikler karısık halde ) hangi atık kodu ile değerlendirmek gerekir ?

Teşekkür ederim ..
 
Şeker fabrikasında yapılan hangi işlem sonucu oluşmuş atıklar acaba? Yazdıklarınıza istinaden demir ve çelik atıkları 20 01 40 olabilir
 
@kübra baran

@L.Nergiz

Nergiz Hanım 20 01 40 Kodlu atık, hurda metal atıklarla ilgili. Kübra Hanım'ın bahsettiği, cüruf. Eğer ki Demir - Çelik Endüstrisi ise; 10 02 01 kodlu "Cüruf İşleme Atıkları (Demir ve Çelik End. Kaynaklanan Atıklar) uygun olabilir diye düşünüyorum.
 
@Cem Yılmaz
Cem Yılmaz Bey 10 02 01 koduyla belirttiğiniz atık Cüruf işleme atıkları, yani cürufu işleyen tesis. Burada Cüruf atık olarak çıkıyor. L.Nergiz Hanım'ın belirttiği 20 01 40 kodu bana da uygun gibi geldi.
 
buna girebilir mi?


10 09

Demir Döküm İşleminden Kaynaklanan Atıklar

10 09 03

Ocak cürufları
[TBODY] [/TBODY]
 
Arkadaşlar bizim de firmamızdan SS304 kalite paslanmaz hurda, SS316 kalite paslanmaz hurda ve siyah hurda tehlikesiz atıklarımız çıkmaktadır, bu atıkların kodu nedir bilgisi olan var mı?
 
@ebru64.

Tahminim o ki 12'li kodlar uygun olacaktır.

12: Metallerin ve Plastiklerin Fiziki ve Mekanik Yüzey İşlemlerinden ve Şekillendirilmesinden Kaynaklanan Atıklar
 
@Cem Yılmaz 12 01 03 (metal çapak ve talaş) atık kodunu kullanıyoruz şuan ama bu 3 atıkta parçalar halinde; çapak ve talaştan çok daha büyük yani 20 01 40 atık kodu uygun olur mu?
 
merhaba,
reçine ve boya gibi kimyasalların bulaştığı atık malzemeler (kıyafet değil, ahşap gibi) için hangi atık kodunu vermek doğru olur? (150202 doğru olur mu)
 
Merhaba,

Alüminyum pres bölümünde kullanılan çelik kalıplar atık olarak çıkıyor nadir olarak..
Bu üretim için uygun bölüm 12 li kodlar ama bu atıklara uygun kod bulamadım.
(12: Metallerin ve Plastiklerin Fiziki ve Mekanik Yüzey İşlemlerinden ve Şekillendirilmesinden Kaynaklanan Atıklar )

Demir ve çelik olarak geçen 2 kod önerildi çevremden.
17 04 05 ve 19 10 01
Ama bunlarında da biri atık işlenmesinden kaynaklı atıklara, diğeri de inşaat yıkım atıklarına giriyor sanırım.

Öneriniz var mı acaba?
 
Merhaba,

Olgaç beyin dediği gibi 17'li koddan atıklarınızı vermenizde sıkıntı yaşamazsınız. 12 li kodlarda öğütme işleminden kaynaklanan atıklar yer almakta fakat sizin işleminiz ne yazakki öğütmeye girmemekte.
 
Üst