• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık lastiklerin yakılması

Mustafa Parlayıcı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Temmuz 2009
Burdur da bulunan Çİmento fabrİkasinda atık lastikleri yakmak İstİyoruz. Bunun İÇİn neler yapmam gerekli ve tesiste herhangi bir sistem değişikliğine gitmem gerekli mi? teşekkürler :)
 
Cevap: atık lastiklerin yakılması

lastikleri yakmaktansa lastik geri dönüşümü yapan firmalara bedelsiz vermek daha mantıklı çimento fabrikası için sonuçta bir bedel ödüyorsunuz. Türkiye'de eminim lastik geri dönüşümü yapan bir firma vardır....
 
Cevap: atık lastiklerin yakılması

ÖTL’lerden Enerji Geri Kazanımı:

Yüksek kalorifik değere sahip olan kullanılmış lastikler yüksek sıcaklıklardaki fırınlarda yakılarak enerji elde edilebilir. Kullanılmış lastikleri Çimento Fabrikaları, Kireç - Alçı Fabrikaları gibi tesisler ilave yakıt olarak kullanmaktadır. Bunun için Çevre ve Orman Bakanlığı’ndan lisans alınması gerekmektedir. Türkiyede ÖTL’leri yakıt olarak kullanabilecek 41 adet Çimento-Kireç Fabrikası mevcut olup bunlardan 16 tanesi Çevre ve Orman Bakanlığından ÖTL yakma lisansı almıştır.
 
Cevap: atık lastiklerin yakılması

bende tesisimde atık lastikler ve atıkyağları yakmak istiyorum ama bunu yapmak için öncelikle bir kurulum maliyeti sonra bana getirileri önemli ve kurulum maliyetini ne kadar sürede kapatabilirim yoksa aqresifxerhan arkadaşımın da dediği gibi geri dönüşüm firmalarına verebilirim.
 
Cevap: atık lastiklerin yakılması

Lastikler konusunda dediğim gibi firmalar vardır ve kanunda bu lastikleri verirken iki tarata bir para talep edemiyor literatürde. Tabi bu kağıt üstünde ben bu lastikler için para ödediklerinide duymuştum bilginize..
 
Cevap: atık lastiklerin yakılması

sayın mustafa bey; çevre il müdürlüğünden lisans alınması ve emisyona uygun flitreleme sistemi yapılması gerekir.
1-gaz atıklar
2-partükül konsantrasyonu
3-islilik parametreleri
NETFAN firması olarak fabrikanıza özel proje ve tasarım yaparak sorunu çözeriz. irtibat için (ecpa_ahmetecevit@hotmail.com) Yapacağımız sistemler ,yatırım maliyetinden çok ,işletim maliyeti kazandırır.
selamlar işlerinizde başarılar.
 
Cevap: atık lastiklerin yakılması

kardeşlerim hepiniz ilgisi için çok teşekkürler aranızda yakma lisansı alan arkadaşlarımız varsa nasıl aldığını anlatabilir mi?
 
Cevap: atık lastiklerin yakılması

@maverick

:) Rezil olduk desene , mustafa gökhanda sanki kullanıyordu kardeşim şöyle yakışıklı bir resmini koyku tanıyalımda :) hem eski falan ne ayak ! :)
 
Üst