• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık malzeme toplama

Mustafa Gönen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
2 Ekim 2013
Arkadaşlar Atık Pet Karton Cam şişe gibi malzemeyi aracımızla toplayarak depolayarak satmayı düşünüyoruz.
resmi olarak ne yapmamız gerekir büyük bir yatırım yapma imakınımız yok kiralık arsa kamyonet ipi araç ufak bi pres makinası seklınde bi sistem düşünüyoruz ne kadar yasal vs acil cevaplarınızı bekliyorum.
Şimdiden Teşekkürler
 
Mustafa bey dediğiniz şey yanlış anlamadıysam kaba tabirle hurdacılık diye adlandırılan olay.
Öncelikle ambalaj atıklarını toplayabilmeniz için lisansınız olmalı. Lisans için de gerekli şartları sağlamanız gerekli. Bununla ilgili Geri Dönüşüm sektöründe çalışan arkadaşlarımız daha detaylı açıklama yapabilirlen ancak siz yine de Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği'ni okuyunuz.
İyi çalışmalar.
 
@Mustafa GÖNEN
kiralayacağınız yerin yapı kullanım izni yoksa hiç yatırım yapmayın ne lisans alabilirsiniz ne de faaliyet gösterebilirsiniz.Hatta para cezası yersiniz.yapı kullanım izni varsa bana dönerseniz yardımcı olabilirim.
 
Yapı kullanım izni olan bir arsa üzerinde ilk etap olarak ne tür malzeme nsl bir kullanım alanı olması gerkli lisans mı almalıyız bize maliyeti ne olur cevaplar için şimdiden teşşekkürler.
 
@Mustafa GÖNEN
Kabaca ben size fiziksel şartlardan bahsedeyim
1000 metrekare kapalı alan(ofis vs. yapılar dahil değildir,ayırma faaliyeti kapalı alanda gerçekleştirilir)
Zemin beton olmalıdır(toprağa su sızmaya engel olacak kalınlıkta önceleri betonun kalınlık miktarı belirleniyordu, yeni tesislerde bu beton kalınlığının şartı var mı görüş almak lazım)
Tesis etrafı 3m yüksekliğinde çevrili olmalıdır.
Tesis içerisinde yağmur ve sızma suları toplayıcı bir ızgaralı kanal ve bu kanal bitişinde bir toplama kuyusu olmalıdır.(beton yada hazır tank kullanılabilir.)
1 adet ayırma bandı (ambalaj atıklarının elle mal kabul alanına dökülerek ayrılması yasaktır, ayırma bandında personelin çalışacağı platform bulunur ve bu yerden yüksek platform altına toplama sepetleri koyulur.)
1 adet pres makinesi
Personel yemekhane wc vs. yapılar
Tartım için kantar olmalı (zorunlu değildir)
2 adet ambalaj atığı toplama aracı (araçlarda son durum 1 e düşürüldü mü araştırmanızı tavsiye ederim.)
Kabaca ilk şartlar bunlardır.
 
Kosgeb'den yardım almanızı öneririm.Projenizi hazırlayın ve sunun ekipmanlar için yapacağınız maliyetin bölgelere göre oranlanan min %50 sini karşılıksız destekler.yapı ve araçlar için olmasa da proje danışmanlığı, nitelikli eleman, genel proje desteği kapsamında 60 bin gibi bir ödenek alabilirsiniz.eğer yeriniz uygunsa tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi ve uygun araç varsa elinizde tehlikeli atık taşıma işini de projenize eklersiniz.
 
gülay hanım desteklerinizden dolayı sonsuz teşekkürler çok yardımcı oldunuz allah işinizi gücünüzü ras getirsin .
daha geniş sorularımla aranızda olacagım görüşmek üzere :)
 
Üst