• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık ön i̇şlem ve geri kazanım tesislerinin genel esaslarına i̇lişkin yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik

Cem Yılmaz

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
19 Aralık 2009
Şehir
Tekirdağ
Firma
Güneş Çevre Danışmanlık
24 Kasım 2022 tarih ve 32023 sayılı Resmi Gazete'de "Atık Ön İşlem ve Geri Kazanım Tesislerinin Genel Esaslarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yayımlanmıştır.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
 
Cem bey merhaba biz ambalaj toplama ayırma tesisiyiz şimdi lisans yenileme başvurusu yapacağız ama bu maddeye ilişkin bir şey yapmamız gerekiyor mu? Mesela toz için havalandırma var ama koku ve titreşim için ne yapmalıyız isg kapsamında ölçüm yaptırmıştık aslında o yeterli mi ekstra başka bir şey gerekli mi
 
TUĞBA KONCAMerhaba üstad,

Yeni yönetmeliğe göre gerekli fiziksel şartları sağlamanız gerekir. Kağıt, karton, plastik vb. atıkları birlikte toplayacaksanız m2 şartı bulunmaktadır. Ama tek tür atık toplayacaksanız m2 şartı bulunmamaktadır. Toplama ayırma tesisleri çevresel gürültü ve hava emisyon konulu çevre izninden muaftır. Bundan dolayı çevre anlamında herhangi bir gürültü ölçümü veya emisyon ölçümü yaptırmanıza gerek bulunmamaktadır. Ambalaj ifadesi tehlikesiz başlığı kapsamında değerlendirilecektir. Lisansı yeniledikten sonra "tehlikesiz atık toplama ayırma lisansı" olarak adlandırılacaktır.

Atık Ön İşlem ve Çevre İzin ve Lisans Yönetmeliğini detaylı okumanızı tavsiye ederim.​
 
Olgaç SürmelihindiOlgaç bey merhaba teşekkür ederim evet aslında biliyorum bu detayları ama tekrar yönetmelikte böyle bir detay geçince acaba ölçüm raporları konulmalı mı diye düşündüm biz 2020 yılında koku ölçümü yaptırmıştık bu yıl da isg için titreşim ve gürültü yapıldı yine de ek bilgi gibi koyulacak mı diye teyit etmek istedim teşekkür ederim bilgilendirme için.
 
Üst