• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık planı

Funda Saltık

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
özel
arkadaşlar,
atık planı olmayan firmalar için bildirim ile ilgili bir süre var mı? İÇOM'a mı bildireceğiz? bilgisi olan varsa cevap yazarsa sevinirim.
 
Atık yönetim planlarında bir süre varmı bilmiyorum ama ambalaj ve tehlikeli atıkların bildirim süreleri var. Her yılın şubat sonuna kadardı galiba. Bildirim yaptıktan sonrada atık yönetim planlarınızı sunuyorsunuz.
 
haziran ayı sonu gibi dedi birileri ben bakanlıkta veya içom sayfalarında öyle bişey görmedim. atık bildirimleri tamam onların süreleri var da. atık planı ile ilgili birşey göremedim
 
Şu zaman bildirilir gibi bir sınırlama yok fakat faaliyette olan bir işletmeye denetime gidildiğinde 3 yıllık atık yönetim planını görmek isterler. O sebeple bir an önce gönderebilirsiniz.
 
Evet benim bildiğimde bu yönde. GFB ve Çevre İzinleri işlerini bitirdikten sonra işletmeleri atık konularında denetlemeye başlayacaklardır. Bu yüzden biran önce hazırlayıp sunmakta fayda var.
 
gfb başvurunu tamamlamadan bitirmelisin bazen başvuru için denetime geldiklerinde isteyebiliyorlar benim öğle olmuştu en azından. biraz önce hurda atık konusunda atık yönetim planının nasıl yapılacağını ve atık kodlarını bulabileceğin yönetmeliği paylaştım umarım yardımcı olur.
 
Bilgiler için çok teşekkürler herkese. ben şimdi firmam için atık planı(tehlikeli atıklar için) hazırlıyorum. (gfb başvurumuzu yaptık, onay bekliyoruz.) onlar denetime gelene kadar içoma bildiriyorum.
 
17 haziran 2011 de yayımlananan bazı tehlikesiz atıkların geri kazanımı tebliğine göre tebliğin yürürlüğe girdiği tarih itibari ile 3 yıllık tehlikesiz atık yönetim planları da hazırlanarak İÇOMlara sunulmalıdır. (Madde 8, a bendi)
 
Atık yönetim planınızı ne kadar erken yapabilirseniz işleriniz o kadar kolaylaşır.Denetimlerde ilk sorulan şeyde 3 yıllık atık yönetim planınızdır.Bildirimlerinizi gerçekleştirdiğiniz sürenin akabinde gfb süreci bitiminde yada atık yönetim planını sunmanız gerekecek ancak bunun için belirtilmiş bir süre yok.
 
Tehlikesiz atık yönetim planı örnek formatı olan var mıdır acaba? Tehlikeli atık yönetim planı oluşturuyoruz da tehlikesiz atık yönetim planı formatı bulamadım hiçbiyerde :S
 
belediye atıksu arıtma tesisi için atık yönetim planı hazırlamak gerekiyormu fiziksel ve biyolojik arıtma yapan bir arıtma iyi akşamlar[DOUBLEPOST=1368209393,1368209082][/DOUBLEPOST]atık yönetim planlarının mayıs ayı içinde hazırlanması gerekiyor
 
Üst