• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık su arıtma tesisi giriş ve çıkış arasındaki debi farkı

cm.mervan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Mart 2015
Şehir
Adana
Firma
Özel
uzun havalandırmalı aktif çamur sistemli bir atıksu arıtmaya bakmatayım ve giriş-çıkış debilerimde farklılıklar var
Örneğin giriş debisi ;350 m3/saat çıkış debim: 150 m3/saat bunun nedeni ne olabilir sizce ?
 
@cm.mervan

küçük debi farkları olabilir (ön ve son çökeltim, kum tutucular vs. dolayısıyla ama 200 m3/saat debi farkı bana sayaç hatasıymış gibi geldi.
 
Servis suyu kullanmıyoruz fazla düşük değerde yani. Çıkış debimeteresi skntılı olabilir . Zaten mekaniği yapan firma bakım için gelecekmiş tamir ederler inşallah.
 
Debi metre bozuk olabilir parshall savakda köpük olabilir 200 m3/saat su buharlaşamaz günde 4800 m3 su yapar sızma yapamaz muhakkak görünür geriye debimetre kalıyor bence
 
Merhabalar;

Tesise giren atıksuyun belirli bir miktarını ön çöktürmeden sonra (biyolojik arıtmaya gşrmeden) üretim prosesine geri döndürmek istiyoruz.
AKMden arındırılıp uygun bir ünitede tekrar kullanılmak üzere.

Fakat bu durumda giriş çıkış debimetrelerim arasında fark oluşacak;
bunun için ayrı bir izin yada başvuru vs. yapmama gerek var mı?
Yada bu şekilde açıklamak yeterli olur mu denetim vs. söz konusu olduğunda?
 
Slm,

Tesisiniz SAİS kapsamında mı ? Eğer SAİS kapsmındaysa direk bildirmek zorundasınız.
Değilse , prosesinizde kullanma durumu ile ilgili olarak üniversiteden teknik uygunluk raporu almanız gerekebilir. Proje onay genelgesini incelemenizi tavsiye ederim.
 
@hersanlioglu

Eğer hali hazırda proje onaylı bir arıtma tesisi ise bu sadece bir revize olur akım seması degısır hesaplamalar varsa onlar revıze edılır başkada bir işlem olmaz diye biliyorum ama SAİS veya herhangı bır kapsam içerisindeyseniz bilemiyceem onu
 
Üst