• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atık suyu yakıta dönüştürüyor!

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
ABD’de gerçekleştirilen araştırma sonucunda, genetiği değiştirilmiş bakteriler, karbondioksit ve güneş enerjisinin de yardımıyla, atık suyu sentetik yakıta dönüştürüldü. e-dizel ve e-etanol olarak adlandırılan bu yakıtlar, birkaç yıl içinde kullanılabilecek.
Audi’nin alternatif enerji kaynaklarını araştırdığı “Audi Future Mobility Lab (Audi Geleceğin Mobilitesi Laboratuvarı)” ve Amerikan Joule şirketi ile ortaklaşa sürdürdüğü araştırmalar, gelecek vadeden sonuçlar elde ediyor. Audi mühendisleri, ABD’nin New Mexico eyaletindeki araştırma merkezinde, atık suyu sentetik yakıta çevirmeyi başardı.
Sıfır karbon emisyonu
Genetiği değiştirilmiş bakteriler, çevre endüstriyel alanlardan toplanan atık veya tuzlu su ve karbondioksit ile besleniyor. Bir milimetrenin 3 binde biri boyutundaki bu bakteriler, güneş enerjisi ile fotosentez gerçekleştiriyor. Bakteriler, tüm bu sürecin ardından, dışarıya sentetik etanol salgılıyor. Sudan hafif olduğu için yüzeyde toplanan bu yakıt da, hiçbir ek işlem gerekmeden toplanıyor ve enerji kaynağı olarak kullanılabiliyor. e-etanol olarak adlandırılan bu yakıt, sıfır karbon emisyonuna sahip olduğu için de çevreye herhangi bir zararı bulunmuyor.
TDI motorlar da kullanabilecek
Yıllardır, buğday ve birçok mahsulden elde edilen bio yakıtlar, enerji kaynağı olarak kullanılabiliyordu. Ancak bu yakıtların elde edilmesi için tarım alanlarının kullanılması gerekiyor. Tarım alanlarının besin üretimi için değil de yakıt üretimi için ayrılması büyük bir soruna neden oluyor. Audi’nin e-etanol teknolojisi, tarım alanı gerektirmediği için, insan besin zincirine herhangi bir olumsuz katkıda bulunmuyor. Audi mühendisleri, çok yakın bir gelecekte, elde edilen bu sentetik yakıtı, “e-dizel” olarak adlandırılan sentetik dizele çevirmeyi amaçlıyor. e-dizel, Audi’nin TDI motorlu araçlarında da hiçbir ek düzenleme olmadan kullanılabilecek.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
haber.jpg
 
hani derler ya aklıma gelmişti, benim de aklıma geldi ama net ifade edip bir çalışma görmemiştim artık yapmışlar :)
Biyokütle ihtiva eden atıkları kullanmada çok gerideyiz...bir gün geleceğe dönüş filmindeki gibi yumurta kabuklarını aracımızın içine atıp yolculuk edicez ben bunun olacağını düşünüyorum...
 
Üst